hren
 

PREDSTAVLJEN PROGRAM DANA MILJENKA I DOBRILE

U cilju promocije i brendiranja ljubavne priče o Miljenku i Dobrili, Grad Kaštela i Turistička zajednica Grada Kaštela, petu godinu zaredom organiziraju manifestaciju „Dani Miljenka i Dobrile“, koja će se ove godine održati od 3. do 9. kolovoza u Kaštel Lukšiću.

Program ovogodišnje manifestacije predstavljen je danas na konferenciji za medije, na kojoj su govorili gradonačelnik Denis Ivanović, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić, pročelnica Sandra Zokić i redateljica predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“ Mladenka Gruica, koji su se u svom obraćanju novinarima osvrnuli na ciljeve manifestacije, njene realizacije tijekom proteklih godina, pripreme za ovogodišnja događanja, ali i zahvalili izvođačima, publici i medijima.

Što će Kaštelani i gosti imati priliku vidjeti, detaljnije je na konferenciji iznijela koordinatorica projekta, Marijana Vulas.

- Sve započinje 3. kolovoza, uprizorenjem priče o Miljenku i Dobrili, predstave za koju je scenarij napisao Dinko Morović, a adaptaciju i režiju potpisuje Mladenka Grujica, koja će se održati u 21 sat ispred dvorca Vitturi. Program se nastavlja 7. kolovoza s „Večer ljubavne poezije“ u kaštelu Rušinac, također u 21 sat, dok je dan kasnije, 8. kolovoza, na rasporedu „Večer glazbe iz plemićkih salona“, također na prostoru Rušinca, s početkom u 20.30 sati. Četvrto događanje ovogodišnje manifestacije je večer posvećena svim jakim ženama, pod nazivom „Dobriline glazbene večeri“, koje će se održati u parku Vitturi s početkom u 21 sat – kazala je Vulas.

U predstavi „Legenda o Miljenku i Dobrili“, koja je do sada polučila izuzetan uspjeh, sudjelovat će više od 50 glumaca,pjevača, plesača i statista, koji su predstavu ove zime odigrali u Zagrebu, a za Dan grada i u Kaštelima.

Na „Večeri ljubavne poezije“ najljepše svjetske i domaće stihove o ljubavi govorit će mladi glumci splitske akademije. Te večeri pročitat će se i najljepši ljubavi stihovi pristigli na natječaj GKK za vrijeme Kreativnog proljeća, a sve će pratiti glazba benda Euforija.

Tijekom treće večeri „Večer glazbe iz plemićkih salona“, vokalni ansambl Frottola iz Trogira izvest će vokalne skladbe iz vremena renesanse, a u baroknim kostimima nastupit će članovi KUD-a Ante Zaninović, koji će izvesti momferinu iz opere „Miljenko i Dobrila“ Milivoja Koludrovića.

Posljednja večer posvećena svim jakim ženama i ove godine u Kaštela dovodi izuzetne ženske vokale, a to su Marija i Ivana Husar, kojima će svojevrsni domaćini biti članice klape Neverin.

Sudionici konferencije upoznali su novinare i s podatkom da će se predstava „Legenda o Miljenku i Dobrili“, u sklopu 3. nacionalnog susreta katoličkih obitelji, odigrati i 12. rujna na splitskom Sustipanu, pri čemu će izvedba imati i humanitarni karakter jer će se prikupljati sredstva za dječji odjel KBC-a Split.

- Nadamo se da će u ovim večerima svatko pronaći nešto za sebe. Ulaz na sva događanja u sklopu manifestacije je za sve slobodan i ovim putem pozivamo sve da dođu i uživaju u djeliću romantične prošlosti – poručili su gradonačelnik Denis Ivanović i direktorica TZ Nada Maršić.


KOMENTARI: