hren

PROCESIJE I MISE
Uz obilježavanje i proslavu Dana pobjede, župljani Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca ove su nedjelje obilježili i Gospu Snježnu, odnosno Gospu od milosti, koja se u ovim županima štuje stoljećima.

Vjernici župe Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici,  blagdan svoje zaštitnice, Gospe od Milosti i ove su godine obilježili kroz višednevnu pripravu te svečane svete mise u župnoj crkvi te svetištu Gospe od Milosti na Miloj gori.
Užežin samog blagdana veliki broj Gomiličana i njihovih gostiju sudjelovao je  u tradicionalnoj procesiji te misi u svetištu, a Gospinim likom kojeg su nosili i molitvama pokazali su još jednom značaj Majke Božje u njihovim životima.
Molitva Majci Božji nastavila se i tijekom noći, kao i na sam blagdan kada je na Miloj gori održano nekoliko svetih misa.

Njihovi susjedi, župljani župe Sv. Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu ovog su dana slavili Gospu od Sniga u staroj crkvici Gospe na krugu.
U tradicionalnoj procesiji i oni su nosili Gospin lik i Majci Božjoj uputili svoje molitve.

Mnoge molitve u nedjelju su bile upućene i Domovini, hrvatskim braniteljima i svima onima koji su dali svoj obol u slobodi i samostalnosti Hrvatske.

Foto: PGK i J. Limić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij