hren
 

RIBIČI TRADICIONALNO USPJEŠNI U ORGANIZACIJI
Lukšićkim brcem u subotu navečer na trenutke nije bilo moguće proći, a gosti na ribarskoj fešti PŠD Galeb, tražeči djelić slobodnog prostora, zauzeli su i pojedine obližnje štrade, želeći biti dio ovog gastro – zabavnog tradicionalnog događanja.

Lukšićki ribiči svojim su gostima za ovu večer pripremili 120 kg srdela, isto toliko kozica, crni rižot na koji je utrošeno oko 50 kg očišćene sipe, fileta tunjevine s gradela više od 100 kg, oko 30 kg liganja te više od 100 kg pedoča, a sve navedeno, više od 2 tisuće porcija, prodano je u manje od dva sata vremena.

Osim dobre spize, domaćeg vina, hladnog piva i sokova, za odličnu večer zaslužni su bili i članovi grupe Barbarosa, koji su izveli cijeli niz domaćih uspješnica, ali i stranih hitova zbog čega je improvizirani plesni podij ispred dvorca Vitturi bio pun stranih gostiju.

Lukšićki ribiči pripremili su svojim gostima i zanimljivu lutriju, a četvero sretnika kući je otišlo s pet litara bijelog vina, povećim sirom, živim kozlićem te zubacem od 8 kg.
I dok je vino ostalo u Lukšiću, u siru će uživati Anđa iz Trogira, zubatac je otišao Miru u Kambelovac, a živi kozlić, koji je ove večeri dobio ime Pere, svoj novi dom našao je kod Mirka u Kaštel Starom.

Foto: Ivana Topić( PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij