hren
 

GRADONAČELNIK S MALIŠANIMA
Nešto manje od dvije tisuće mališana u ponedjeljak ujutro krenulo je u neki od vrtića na području grada Kaštela, a njih nešto više od stotinu ušlo je u nove prostore gradskog dječjeg vrtića u Radunu te novog privatnog dječjeg vrtića Čarobni pianino u Rudinama.

S djecom ovog su jutra u nove vrtiće ušli i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić te ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica  kako bi djeci poželjeli ugodan boravak u novIm ambijentima.

Dječji vrtić u Radunu, nalazi se u objektu koji je prema prvim planovima trebao biti objekt tamošnjeg mjesnog odbora, no nadležni su zaključili kako je potrebnije preseliti vrtić Višnjica iz unajmljenog prostora u vlastiti pa se tako tijekom prošle pedagoške godinu prionulo uređenju vrtića. Investicija od milijun kuna i dvije sobe, sanitarni čvorovi, kuhinja i prostrano igralište omogućit će najmlađim Kaštelanima bezbrižne dane u vrtiću.

- Ove godine u gradske vrtiće na području grada krenulo je oko 850 mališana, od toga je petstotinjak novoupisanih. Nakon provedenog upisa i žalbenog roka ostalo je neupisano 37-ero djece, no u ovom trenutku nemamo podatak jesu li ti mališani našli mjesto u nekom od privatnih ili vjerskih vrtića, ali pretpostavljamo da je konačan broj neupisane djece u bilo koji od vrtića znatno manji – kazala je ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica, naglasivši kako je najveći problem nedostatak mjesta za male jaslice, odnosno najmanju djecu, jer je ove godine upisano tek njih deset.

Na području Rudina izgrađen je novi privatni vrtić Čarobni pianino, u koji je uloženo oko šest milijuna kuna, a izgrađen je i uređen na zemljištu kupljenom prije deset godina, po svim pedagoškim standardima. U njemu će raditi pet odgojnih skupina, tri jutarnje, od kojih je jedna jaslička i dvije poslijepodnevne grupe.

- Vrtić  ima kapacitet za 110 djece. Svaka odgojna soba je površine veće od  75 metara četvornih. Vrtić posjeduje i prateće prostore, poput kuhinje i ureda u kojima će u dogledno vrijeme raditi logopedi, psiholozi.  U vrtić je u ovom trenutku upisano 80 djece, a slobodnih mjesta ima još u poslijepodnevnim grupama – kazala je osnivačica Čarobnog pianina Virna Mudnić, napomenuvši da Čarobni pianino u ovom trenutku u Kaštelima djeluje u pet objekata koje pohađa oko 550 djece. Dva objekta se nalaze u novim naseljima, poviše brze ceste.

 - Ovim projektima dokazujemo da smo grad koji ulaže u djecu i na tome ćemo ustrajati. Otvaranje novih vrtića dio je pozitivne demografske politike koju sam obećao i toga se držim. U pripremama smo za proširenje dječjeg vrtića u Kaštel Lukšiću, a razmišljamo i nadogradnji ovog vrtića u Radunu. Želja nam je da sva djeca nađu svoje mjesto u nekom od vrtića u Kaštelima – kazao je ovom prigodom gradonačelnik Denis Ivanović, koji je mališanima u novim vrtićima donio slatke darove te proveo dio vremena u razgovoru i igri s njima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij