hren

NI DESET METARA ASFALTA NE IDE BEZ PROBLEMA
Iako je pohvalno što se uz Cestu dr. Franje Tuđmana u Kaštel Gomilici napokon uređuje dio nogostupa, ni ovi radovi ne mogu proći bez primjedbi građana i to iz opravdanih razloga

Svima je poznato da na pojedinim dionicama uz Cestu dr. Franje Tuđmana kroz Kaštela nedostaje odgovarajućih nogostupa,  što zbog nedostatka zemljišta za izgradnju istog, što zbog ostalih različitih situacija pa godinama gledamo kako građani preskaču lokve i blato, šetaju po samom rubniku uz cestu, a često smo i zbijali šale o postojanju pješačkih prijelaza koji vode „nigdje“.

Zadnjih godina povremeno se nadležni uhvate u koštac s rješavanjem tih problema pa se nekako da naslutiti da bi za poneku godinu kroz sva kaštelanska mjesta, ako izuzmemo dio od Štafilića do zračne luke koji u nadležnosti Hrvatskih cesta, nogostupi u staru kaštelansku cestu trebali biti uređeni. Ne ide brzo, ali ipak se nekako kreće.

Nogostup na južnoj strani stare ceste u Kaštel Gomilici, nekoliko desetaka metara dalje od župne crkve, počeo se uređivati ovog ljeta. Mnogima nije bilo drago što se radi u srcu sezone, no većina se nije bunila jer ako je to cijena da bi imali nogostup, mislili su – treba je i platiti.
No kad su radovi privedeni kraju, a potrajali su, uočeno je da pješački prijelaz koji se tu nalazi neće moći koristiti roditelji s dječjim kolicima, biciklisti, invalidi... jednostavno, nikome nije palo na pamet da tu napravi asfaltni ili betonski pad pa je ostavljena poprilično visoka stepenica.
Takvo stanje je i na sjevernoj strani, no kako pješački prijelaz do nedavno nije vodio nigdje, nikome to nije smetalo, ali s uređenjem tog područja ovaj propust i više je nego vidljiv.

Obratili smo se s ovom kritikom i kaštelanskom gradonačelniku Denisu Ivanoviću, koji se ispričao što sam nije uoči taj problem te je obećao da će provjeriti situaciju i razloge te poduzeti potrebne radnje za uklanjanje ove apsurdne situacije.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij