hren
 

Nešto manje od četiri tisuće osnovaca u ponedjeljak je ponovno sjelo u školske klupe kaštelanskih osnovnih škola, a po prvi put u neku od škola ušlo je oko 450 malih đaka prvaka.

U školama ovog prvog školskog dana nije bilo posebno radno, a za prvašiće su pripremljene prigodne svečanosti, kako bi mališanima zaželjeli sreću tijekom školovanja.
Svečano je tako bilo u svim školama, a u školi Bijaći uspješnu školsku godinu učenicima je poželio i dožupan Luka Brčić te gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović sa zamjenicima, koji su posebno pozdravili novoformirani razred produženog boravka, koji će, po prvi put, pohađati 25 prvašića.

Gradonačelnik i njegovi zamjenici posjetili su i druge kaštelanske škole te nastavnicima i učenicima zaželjeli uspješnu novu školsku godinu, a ujedno im uručili reljefne zemljopisne karte koje je Grad dobio od udruge Biglovi azbesta.

- Dobili smo tridesetak karata te ih odlučili podijeliti školama kako bi naši učenici što lakše usvajali gradivo o prirodnim ljepotama Hrvatske. Nadam se da će ove karte pomoći, kako učenicima, tako i njihovim nastavnicima – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Ovom prigodom iz Grada su podsjetili sve obitelji s četvero i više djece, obitelji s troje djece od kojih svi troje djece pohađaju osnovnu školu te obitelji korisnike zajamčene minimalne naknade, a koji to još nisu učinili, da 300 kuna po djetetu za pomoć u nabavci radnog materijala, mogu predići u Gradskoj upravi do 28. rujna ove godine.


KOMENTARI: