HSP-OVCIMA PET MANDATA, DRUGI NISU SUDJELOVALI
Službeni rezultati ovonedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora još su u obradi, no prema prvim neslužbenim podacima na izbore je izašlo 4,2 posto građana Kaštela, a u skladu s kandidacijskim listama koje su sudjelovale na ovim izborima, HDZ na samostalnim listama te u koaliciji s HSS-om, činit će apsolutnu većinu u kaštelanskim vijećima mjesnih odbora jer im je pripalo 64 mandata, dok je HSP osvojio pet mandata.

U mjesnom odboru Kaštel Sućurac vijeće će činiti šest predstavnika HDZ-a i tri HSP-ovca, u Kaštel Gomilici vijeće će činiti svih sedam članova HDZ-a, u Kaštel Kambelovcu devet članova će biti iz redova koalicije HDZ i HSS, dok je od devet mandata u vijeću mjesnog odbora u Kaštel Lukšiću, osam pripalo HDZ-u, a jedan mandat HSP-u.

U Kaštel Starom koalicija HDZ-a i HSS-a, kao jedina kandidacijska lista, osvojila je svih sedam mandata, u Kaštel Novom koalicija je osvojila šest, a HSP jedan mandat, dok će vijeće mjesnog odbora u narednom mandatnom razdoblju u Kaštel Štafiliću činiti svih sedam članova HDZ-a.

Isto stanje kao u Štafiliću bit će i u mjesnim odborima Radun i Rudine.

Od 35561 građanina Kaštela, na izbore je izašlo njih 1513, između ostalog tek 87 građana Štafilića ili 114 građana Kambelovca, gdje je izlaznost bila najmanja, tek nešto više od dva posto. Najveća izlaznost bila je u Kaštel Gomilici 8,7 posto te u Sućurcu 5,6 posto.

Izbori za vijeća mjesnih odbora nikada nisu privlačili veliku pažnji i zainteresiranost građana, na njima su sudjelovale tek tri političke opcije, od kojih dvije u koaliciji, no izlaznost od tek nešto više od četiri posto, ove su izbore spustili na razinu koja je neprimjerena potrebama građana i onome što bi vijeća mjesnih odbora trebala predstavljati.

Potpune i precizne rezultate izbora objavit ćemo nakon njihove obrade.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij