hren
 

STABLO OŠTETILO AUTOMOBIL U SUĆURCU
Prema najavama meteorologa u ponedjeljak je nad Jadran, a posebno Dalmaciju stigla hladna fronta koja je donijela kišu i orkanske udare bure te znantno niže temperature. Bura je izazvala cijeli niz problema duž cijele obale pa tako uzima danak i na području Kaštela.

Prema službenim iinformacijama bura u okolici Splita puše i više od 120 km/h pa pune ruke posla imaju djelatnici Vlastitog pogona i vatrogasci iz sva tri kaštelanska dobrovoljna društva.

Kako nas je izvijestio upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj, duž cijelih Kaštela na prometnicama i javnim površinama ima granja i dijelova stabala, a vjetar je „prošetao“ po prometnicima i brojne kontejnere za otpad, zbog čega je većina djrlatnika u pogonu.

Dežurni vatrogasci u DVD Mladost imaju pune ruke posla, a zbog stabla srušenog na jedan osobni automobil na Obali kralja Tomislava, jedno vrijeme bio je i prekinut promet tim područjem. Zahvaljujuži vatrogascima stablo je uklonjeno i promet se dalje normalno odvija.

U DVD Gomilica i DVD Kaštela ekipe su također stalno na terenu i uklanjanju stabla, grmove i grane, a pozivi vatrogascima od strane građana i do poslijepodnevnih sati nisu se prorijedili.

Nadležne službe, posebno iz Centra 112 pozvale su građane da bez potrebe ne izlaze na ulice, a meteorološke prognoz kažu da bi bura do večernjih sati trebala biti u slabljenju.

Foto: Tonči Bratinčević

 


KOMENTARI: