hren
 
ZAGREB - Raspisivanju natječaja za trećeg mobilnog operatera mora prethoditi osnivanje nove hrvatske agencije za telekomunikacije, odnosno imenovanje članova vijeća te nove agencije koja će potom objaviti natječaj, izjavio je za Hinu državni tajnik za promet u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec. Članove buduće agencije imenuje Hrvatski sabor, a predlaže ih Vlada. Kada će članovi biti predloženi, odnosno imenovani, Breglec ne može precizirati. To će ovisiti o dnevnom redu i prioritetima Vlade, no, Breglec ipak očekuje da će to biti što prije, na jednoj od idućih sjednica Vlade.
Kao razlog žurnosti osnivanja Agencije, Breglec navodi i činjenicu da postojeće Vijeće za telekomunikacije "nije bilo u mogućnosti obaviti taj posao, budući da se petoro članova toga Vijeća nije uspjelo sastati zadnja tri mjeseca i dogovoriti način provedbe Vladine odluke s kraja veljače". Breglec napominje da je objava natječaja jedan od prioriteta u radu resornog Ministarstva te da su svjesni i prihvaćaju rizik koji može izazvati odgađanje njegove objave.
No, smatra da bi rizik bio još veći da natječaj objavi sadašnje Vijeće koje ne funkcionira, jer bi netko mogao prigovoriti da sve nije provedeno sukladno zakonu.
Tada bi se natječaj morao poništiti, a time bi se, zaključuje, izgubilo još više vremena.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij