hren
 

SMEĆE OKO NAS
I dok posljednjih dana i mjeseci sve češće slušamo o obvezi, ali i potrebi, odvojenog prikupljanja otpada te u medijima gledamo manje ili više svijetle primjere nekih gradova i načina na koji su oni doskočili ovom problemu, Kaštelane to, čini se, previše ne zamara.

Ako je suditi po "mini deponijima" koji se svakodnevno stvaraju uz kontejnere po našim ulicama, od velikog broja naših  sugrađana očekivati da razvrstavaju otpad realno je koliko i njihov put na Mjesec!

Kako inače razumjeti i shvatiti da unatoč učestalom upozoravanju na ovaj problem kao i nebrojenim apelima i iz gradskih službi, ovakvim slikama i dalje svakodnevno svjedočimo.

Za očekivati bi bilo da uz sve veći broj apartmana i privatnih iznajmnljivača u Kaštelima raste i naša svijest kako na ovaj način nikako ne možemo biti poželjna turistička destinacija i priželjkivati da nam se gosti koji jednom dođu ponovno i vrate. Ako nam već ne smeta da živimo okruženi smećem...

Najgore od svega što svojim ponašanjem, jer neke od fotografija nastale su upravo u blizini osnovne škole i dječjeg vrtića u Kaštel Starom, dajemo loš primjer našoj djeci umjesto da ih učimo kako se odgovorno ponašati i odnositi prema okolišu.


KOMENTARI: