hren

DOPIS NADLEŽNIMA
Izmjene i dopune  Zakona o porezu na dohodak, kojima se daje ovlast gradovima i općinama da samostalno određuju iznos paušalnog poreza po ležaju za iznajmljivače, navele su članove Saveza za Kaštela da od Grada Kaštela zatraže očitovanje o određivanju paušalnog iznosa te su se u tom cilju obratili i više od tisuću registriranih  privatnih iznajmljivača u Kaštelima.

Kako navode u Savezu za Kaštela, radi se o izuzetno aktualnoj i važnoj temi, a za razliku od brojnih gradova i općina u Hrvatskoj, Grad Kaštela još se nije izjasnio te iz Saveza traže što brže i konkretnije očitovanje, a  u cilju preveniranja mogućeg povećanja iznosa paušalnog poreza po krevetu u „tišini“, što bi moglo u konačnici uvelike otežati budući rad privatnih iznajmljivača u Kaštelima.

- Mi ne kažemo da Grad Kaštela planira podignuti iznos, ali obzirom da su se brojne jedinice lokalne samouprave već očitovale, a Grad Kaštela nije, ostavlja se mogućnost različitih tumačenja i interpretacija. Dosadašnja praksa postupanja bila je da ukoliko se nešto u tišini provuče, teško se stvari mogu vratiti natrag – stoji u obrazloženju ove inicijative koju potpisuje predsjednik Saveza za Kaštela, Mario Serajlić.

Osim ove aktualne teme, u Savezu z Kaštela najavljuju još niz aktivnosti.

- Mi u udruzi Savez za Kaštela ćemo od ove jeseni još intenzivnije pokretati inicijative i projekte te predlagati rješavanje aktualnih gradskih problema koji uvelike otežavaju život svih nas i naš grad čine znatno lošijim mjestom za život i rad. Tu nužno spada pokretanje projekta uređenja rive i gradskih kaštela, koji su na mnogim mjestima ruglo umjesto potencijal razvoja, iniciranje projekta proširenja rive, pogotovo između Novog i Starog, uz izgradnju gata za manje i srednje brodove da i Kaštela kao drugi grad po veličini u županiji ima mogućnost za privez barem srednjih linijskih brodova, razvoj biciklističkih staza, pogotovo u zaleđu grada, upravljanje otpadom kroz odvojeno prikupljanje otpada i drugo.  Ujedno pozivamo sve one koji budu imali želju i volju za sudjelovanjem u navedenim aktivnostima da se uključe u rad udruge, pogotovo nakon skupštine koja će se održati ove jeseni. O radu udruge zainteresirani mogu saznati i na našoj facebook stranici – poručili su iz Saveza za Kaštela.

Dopis upućen Gradu Kaštela te proslijeđen i Turističkoj zajednici, možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij