hren
 

NACIONALNA OBRAZOVNA KAMPANJA KOJA PROMOVIRA UČENJE I OBRAZOVANJE
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već dvanaestu godinu zaredom organizira Tjedan cjeloživotnoga učenja – nacionalnu obrazovnu kampanju koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Aktivnosti 12. Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se ove godine održava od 1. do 7. listopada, započele su 1. listopada Svečanim otvorenjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja te njihovo motiviranje da se na taj korak odvaže okosnica je svakog od proteklih Tjedana cjeloživotnog učenja. Pritom se kampanja svake godine dodatno razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, povećavao broj aktivnosti, kao i uključenih institucija, jačala  se uključenost ključnih aktera na svim razinama te je, što je posebice važno, neprestano rastao broj građana koji su sudjelovali na nekoj od aktivnosti. Prošlogodišnjom kampanjom obuhvaćena su 722 događanja na kojima je sudjelovalo više od 30 000 građana.

Građani će i ove godine imati mogućnost  posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, dok će niz obrazovnih ustanova otvoriti svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.

Tako svoja vrata otvara i Srednja škola Braća Radić koja je pripremila zanimljive radionice za širu javnost.
Radionice će se održati u petak, 5. listopada u prostorima škole u Kaštel Štafiliću:

  • Radionica: Proizvodnja sadnog materijala (10:00 -11:00) Marijana Bjeliš prof. i Ranka Prnjak prof.
  • Predavanje: Terapijska uloga psa (11:00 -12:00), Mara Midžor prof.,  Ela Radovan i dr. vet. med. Mirko Tocilj dr. vet. Med
  • Okrugli stol: Važnost cjeloživotnog obrazovanja (12:00 – 12:30) Anđelka Prlić dipl. ing. preh. teh. i Daria Maljković, prof.
  • Radionica: Izrada uravnoteženog međuobroka (12:30 13:30), prof. Petrana Pupić i prof. Marija Rapanić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij