hren
 

POVODOM SVETOG MIHOVILA
Najbolji policajac u PP Kaštela, prema sudu svojih kolega i nadređenih, ove je godine Josip Ukić, vođa ophodnje, a najboljeg kaštelanskog policajca, povodom Sv. Mihovila, zaštitnika policije, u četvrtak je ugostio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović te mu uručio prigodnu zahvalnicu.

- Josip je u službi nešto manje od 11 godina i cijelo to vrijeme radi u PP Kaštela. Postiže izuzetne rezultate, posebno u sprječavanju prekršaja vezanih uz konzumaciju droga, ali i obiteljskog nasilja te sprječavanja remećenja javnog reda i mira – kazao je o najboljem policajcu Marino Dražin iz PP Kaštela.

- Ja bih se zahvalio svojim kolegama na njihovoj potpori. Ponosan sam što sam upravo ja izabran za najboljeg među njima, ali moji rezultati su rezultati svih nas u Kaštelima. Što mi je nateže u poslu? Pa otići u nečiji dom, uredovati kod obiteljskog nasilja, a danas ga je sve više jer su mnogi u lošoj socijalnoj situaciji koja dovodi do sukoba unutar obitelji – kratko je izjavio nagrađeni policajac Ukić.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović čestitao je najboljem policajcu i zahvalio ne samo njemu nego i svim njegovim kolegama koji rade na očuvanju sigurnosti u Kaštelima. Posebno je naglasio vrlodobru suradnju Grada i Policije.

- Ovih godinu i pol dana, od kada sam na mjestu gradonačelnika s policijskim službenicima imali smo cijeli niz razgovora, sastanaka, a sve je rezultiralo vrlodobrom suradnjom, posebno između policijskih službenika i našeg komunalnog redarstva. Da je posao policije učinkovit te da je naša suradnja na zavidnom nivou govori i podatak da je tijekom sezone u Kaštelima svakog dana deset tisuća ljudi više, a nije zabilježen niti jedan veći problem – kazao je gradonačelnik navodeći da će ovom prigodom Grad Kaštela najboljem policajcu dodijeliti simboličnu novčanu nagradu u iznosu 2.500 kuna.

Pohvale na suradnji Policije i Grada uputila je i zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić, naglasivši da je ta suradnja posebna vidljiva u cijelom nizu preventivnih i edukativnih aktivnosti.
Ovaj susret u Gradskoj upravi bio je prigoda i da se nazočni nakratko osvrnu na sigurnosno stanje u gradu.

- U prvih osam mjesecci ove godine zabilježena su 202 kaznena djela, što je za 13 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Težih kaznenih djela nismo imali, pa samim tim ni takvih nerješenih slučajeva. U kaznenim djelima prednjače imovinska kaznena djela, poput provala i krađa, kojih je bilo 134, što je na nivou prošle godine. Ujedno smo sudjelovali na 158 javnih okupljanja, što je značajna brojka za jedan grad, no i tu je uglavnom sve prošlo bez većih problema – istakao je Marino Dražin.


KOMENTARI: