hren

GRADONAČELNIK U POSJETU GRADILIŠTIMA
Ulica Polinovac u Kaštel Novom, potpuno novi izgled, umjesto do kraja travnja, trebala bi dobiti već do veljače, znači tri mjeseca prije roka, što bi bio presedan među radovima na komunalnoj infrastrukturu, koji najčešće poslovično kasne.

Čulo se to u četvrtak ujutro, kada su u obilasku navedenog gradilišta bili gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te direktor Vodoprivrede Split, koja je izvođač radova, Predrag Zekić.
Za rekonstrukciju Polinovca u budžetu Grada Kaštela osigurano je 2,5 milijuna kuna, a projekt obuhvaća, ne samo uređenje već i potpuno mijenjanje instalacija.

- Ovo je jedan od većih komunalnih projekata u Kaštelima, a obuhvaća izgradnju nogostupa, rekonstrukciju kolnika, koji će i dalje biti dvosmjeran, uređenje novih parkirnih mjesta,hortikulturno uređenje, ali i razdvajanje kanalizacijske mreže sa mješovitog sustava na odvojeni, a rezultat je da je od sada pedesetak obitteljskih kuća spojeno na novi kanalizacijski sustav, dok se za odvodnju oborinskih i slivnih voda koristi stara kanalizacijska mreža. Napravljeno je i više od 300 metara vodovodne mreže  – objasnio je gradonačelnik Ivanović.

Pročelnica za komunalu u Gradu Kaštela, Marija Pelivan ovom je prilikom naglasila kako se pri izradi projekta rekonstrukcije vodilo računa da se sačuva svako stablo gdje je to moguće, no kako će ipak biti nužno poneko od stabala ukloniti.

- Važmo je napomenuti da će se u cijeloj ulici mijenjati postojećr instalacije, a stanovnici ove ulice krajem siječnja moži će se pohvaliti kako žive u jednoj od najmodernijih i najuređenijih gradskih ulica – ustvrdio je Predrag Zekić.

Nakon što su obišli Polinovac, predstavnici Grada i Vodoprivrede posjetili su i gradilište u ulici Put Kolovrata u Radunu, gdje su u tijeku radovi na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda dužine oko 700 metara, nakon čijeg će završetka stotinjak građana dobiti pitku vodu iz slavina.

- Do sada je obavljeno nešto manje od polovine posla,  a vrijednost ove investicije iznosi oko 700 tisuća kuna – kazali su Ivanović i Zekić.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij