hren

SRDELIN LIGNJOLOV S REKORDNIM BROJEM POSADA
Čak 88 tročlanih posada u ponedjeljak poslijepodne isplovilo je u Kaštelanski zaljev, kako bi vidjeli tko je među njima najbolji lignjolovac na ovogodišnjem, tradicionalnom lignjolovu u organizaciji PŠK Srdela.

Među posadama bile su posade iz Splita, Sućurca, Kambelovca, Lukšića, Starog, Novog, Trogira, Slatina, Arbanije i Primoštena, a bile su sačinjene od lignjolovaca različitih generacija.
Neki su imali više, a neki manje sreće tijekom pet sati na moru, no nakon završetka lignjolova  rezultat na vaganju pokazao je da je ukupno ulovljeno 30 kg liganja.

Najveći ukupan ulov ostvario je Tvrtko Bakica iz Trogira, koji je ulovio 1115 grama liganja te mu je tako pripala glavna nagrada, 3-metarski gumeni brod.
Drugo mjesto i sonder pripali su Mati Nožini, koji je ulovio 1110 grama, a treću nagradu, štap s mehanizmom, osvojio je Borislav Taraš s 985 grama ulova.
Nagrade u vidu poklon paketa pripale su i osvajačima od četvrtog do šestog mjesta Tonču Žarkoviću za 945 grama, Nediljku Mikuliću s ulovljenih 940 grama i Ivanu Grbeši za 895 grama liganja.

Posebne nagrade pripale su  Nediljku Mikulić iz Starog,  za najveću ulovljenu lignju, a ta lignja bila je teška 450 grama, kao i Anti Vrtlaru također iz Starog za najmanju ulovljenu lignju, koja je težila svega 10 grama.
Simbolične nagrade brojnih sponzora ovog su dana dobili i najmlađi, koji rade na razvoju lignjolova u Kaštelima.

- Sve je proteklo u najboljem redu, svi su uživali i zabavili se, a ovom prigodom želim zahvaliti brojnim sponzorima i pokroviteljima koji su ovakav lignjolov omogućili, među njima su i Grad, Turistička zajednica, Hvidra i brojni gospodarstvenici. Ako je suditi po svemu, sljedeće godine čeka nas još veći i brojniji lignjolov – kazao je na kraju Tin Peran iz PŠK Srdela, koji je s ostalim sudionicima večer nastavio za zajedničkom trpezom i u zabavnom tonu uz Nedu Kovačeva.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij