hren

Udruga maslinara Kaštela “Mastrinka” organizira maslinarsku radionicu koja će se održati u četvrtak, 11. listopada u prostoru Muzeja grada Kaštela u Kaštel Sućurcu (Podvorje) sa početkom u 19 sati. Predavači su prof. dr. sc. Tea Bilušić  sa Kemijsko -tehnološkog fakultet u Splitu te dr. sc. Gabriela Vuletin Selak sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu.

Prva tema radionice je "Kako proizvesti maslinovo ulje s povećanom razinom fenola", tijekom koje će se  maslinari i uljari upoznati s Aristoil Interreg –Med Projektom (sufinanciranim iz Europskog regionalnog razvojnog fonda) te će sudionicima biti predstavljeni rezultati istraživanja na temelju kojih će se dati smjernice za proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja s visokim sadržajem fenolnih spojeva.

"Novi pristupi i rezultati u istraživanju reproduktivne kompatibilnosti sorti masline (olea europea l.), druga je tema radionice gdje će se maslinari i uljari  upoznati s novim maslinarskim projektom Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša kojeg financira Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" (UKF) te sufinancira Splitsko-dalmatinska županija. Proizvođačima maslinarima predstavit će se rezultati istraživanja koji doprinose stvaranju novih smjernica vezanih uz planiranje podizanja nasada.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij