hren
 

ODGOVORI NADLEŽNIH
Ovog tjedna u nastavku vam donosimo nekoliko pitanja čitatelja  na koje smo dobili odgovore nadležnih iz Gradske uprave u Kaštelima, prvenstveno Odjela za komunalu i Vlastitog pogona Grada Kaštela.

- Poštovani, zanima me planira li se urediti plaža u Kaštel Štafiliću "Bile". Turisti su dosta puta pitali kao i lokalno stanovništvo zašto se ne sruše velike stijene koje su doslovno u plićaku kroz cijelu plažu. Shvaćam da su stijene prirodna ljepota, ali možda bi se moglo polovica stijena maknuti i taj dio nasuti plaža da bi se dobilo na veličini i estetici te sigurno bi stanovništvo i turisti bili puno zadovoljniji nego kako sada izgleda spomenuta plaža. Ovo ljeto se nije ni nasipala plaža, tako da to jako loše izgleda. Naravno da je to proces i ne ide preko noći, ali možda kad bi se na vrijeme planiralo i pripremilo sve za iduću sezonu. Također bi bilo bi poželjno da se posadi dovoljan broj stabala kako bi se prirodan hlad napravio jer puno je djece i starijih osoba kojima je prijeko potreban hlad dok su na plaži.

Plaža Bile se sustavno uređuje svake godine i nije točno da se nije nasipala ove sezone. Dapače, tamo se najviše nasipa jer je to u perspektivi najveća kaštlenaska plaža. Stijene su dio prirodnog ambijenta plaže i nije moguće dobiti dozvolu za njihovo uništavanje.  Stabla se sustavno sade na toj plaži, no prije par godina smo tamo imali dva puta uništavanje cijelog drvoreda tamarisa od strane nepoznatih vandala. Zato  je drvored nejednak i nedovoljan za taj prostor. Da stabla nisu bila uništena, već bismo imali uredan drvored. Stoga molimo građane da prostor koji nam je svima toliko vrijedan zajedno čuvamo od neodgovornih pojedinaca. Asfaltirana je i ulica duž plaže

- Zanima me kad će se popraviti (asfaltirati) put u ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću. Put je u izrazito lošem stanju ispunjen rupama gdje stanari te ulice svakodnevno moraju prolaziti jer je jedini izlaz na staru kaštelansku cestu.

Radovi u ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću uskoro kreću. Upravo je izabran izvođač radova za rješavanje odvodnje koja gravitira spomenutoj ulici s obzirom da je Eko agencija zadužena za rješavanje fekalne, a Grad Kaštela oborinske odvodnje. Kada završe navedeni radovi, obavit će se asfaltiranje ulice.

- Kada će napokon biti rješena šetnica između Baletne škole i Kaštel Lukšića?

Grad Kaštela je naručio idejni projekt za potez šetnice od suda do Baletne škole. Tijekom iduće godine bit će izrađen glavni projekt i dobivene sve dozvole, a nakon toga slijede građevinski radovi.

- Kada će se Grad Kaštela dogovoriti s ostalim nadležnima da se sredi cijela cesta od granice sa Solinom do Pantane? Jer ovo je sada show i bolja mi je cesta na selu di lisica poštu nosi!

U tijeku je javna nabava za rekonstrukciju Ceste dr. Franje Tuđmana, dionica Mrtvenice-Gospica Kaštel Sućurac, iz pravca Solina do trgovačkog centra Emmezeta dužine 600 m.
U tijeku je i priprema projektne dokumentacije za dionicu u Kaštel Sućurcu od ambulante do prvog ulaza u tvornicu Cemex Hrvatska.
Dio Ceste dr. Franje Tuđmana  od zračne luke do Škabrnjske ulice u vlasništvu je Hrvatskih cesta. Za taj dio je ishođena lokacijska dozvola, a kreće se u izradu glavnog projekta.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul