hren
 

NA ULAZU U TRENING SALE
Među brojnim primjedbama i kritikama koje svakodnevno stižu na adresu Portala grada Kaštela, ovog puta izdvajamo kritiku roditelja, čija djeca pohađaju neki od treninga u poslovnim prostorima ispod tribina Valova igrališta u Kaštel Starom.

- Počela je školska godina, a s njom i brojne izvanškolske aktivnosti naše djece, a mi smo roditelji djece koja treniraju u prostorima na Valovom igralištu.
Zbog činjenice da su na samom ulazu u te prostore duže vremena odloženi neki stari roštilji pa i metalna reklama cvjećarnice koja se tu nalazi, a koja je samo naslonjena na zid, ne možemo djecu poslati bez pratnje dok čekaju da trening započne. I to zato, što djeca, nesvjesna opasnosti, tu skaču, vrte se, igraju. Nekoliko puta se dogodilo da se u njihovoj igri reklama zaljulja i naprosto nas je strah da ne padne po nekome od djece.
Nije nam jasno zbog čega je reklamu, za koju je očito da vlasniku ne treba, problem odložiti na za to predviđeno mjesto?

Posebna priča je stalno smeće koje netko tu baca, a igrajući se detektiva zaključili smo da se radi uglavnom o smeću iz poslovnih prostora, koje najviše privlači pantagane i ostale ljubitelje smeća. Ponekad se netko sjeti pa smeće očisti, no poslije nekog vremena opet je sve po starom.
Problema ima i sa zabranom parkinga od strane nekih vlasnika poslovnog prostora, kada djecu dovedemo na trening.

Nećemo ulaziti u imovinsko pravne odnose niti nadležnosti na tom prostoru. Ne znamo i ne tiče nas se je li to u nadležnmosti NK Val, Grada Kaštela ili privatnih vlasnika. Znamo samo da su uvjeti nehumani, da ovakvo stanje nema veze sa sportom pa nas ne bi čudilo da jednom netko zabrani održavanje bilo kakvih aktivnosti na tom prostoru.
Zbog naše djece koja vole sport, ali i zdravo i sigurno okružje, poduzmite nešto – napisali su zabrinuti roditelji.

Foto: čitatelji


KOMENTARI: