hren
 

PRIGODNA SVEČANOST ZA REKORDAN BROJ
Kao što su nadležni i predvidjeli u izjavama prošle godine, Zračna luka Split u Kaštelima, više od dva mjeseca prije kraja godine, dočekala je trimilijuntog putnika. A trimilijunti putnik bila je Solinjanka Iva Mrkonjić Ljušanin, koja je u četvrtak letjela na liniji iz Frankfurta.

- Iznenađena sam i presretna. Letom preko Frankfurta vraćala sam se sa seminara u Bugarskoj. Ove dvije karte koje sam dobila iskoristit ću za putovanje s prijateljicom koja je sada tu sa mnom, vjerojatno za odlazak na odmor, možda u Španjolsku  – kazala je sretna Iva, zaposlenica splitskog Prekršajnog suda, a dvije povratne karte za neki od međunarodnih letova tek su dio poklona koje je ova sretna putnica dobila.

Boris Kolka direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa, čijim je avionom Iva Mrkonjić Ljušanin stigla u Kaštela, ovom je prigodom pohvalio organizaciju rada na kaštelanskom aerodromu, unatoč „gustoj“ sezoni i opsežnim radovima koji se tu izvode.

Impozantan broj od tri milijuna putnika ostvaren je prvi put od postojanja ove zračne luke, a na značajni rast broja putnika posljednjih godina osvrnuo se direktor Lukša Novak.

-Nije prošlo dugo vremena kada smo u ovom dijelu godine dočekivali milijuntog, pa potom i dvomilijuntog putnika. U samo tri godine porasli smo za milijun putnika što znači da smo ispunili glavni zacrtani cilj. Do kraja godina planiramo ostvariti dolazak još oko 150 tisuća putnika – kazao je Novak te naglasio kako će ispuniti i drugi cilj, a to je završetak radova na rekonstrukciji i dogradnji zračne luke.

U ovom trenutku, do sada je dovršeno oko 70 posto planiranih radova, a već sljedeća sezona, prema direktorovim riječima, trebala bi se odraditi u novoj putničkoj zgradi. Jedna od važnih tema, kazao je Novak, je i pitanje prometne infrastrukture te povezanosti sa Splitom, pa iz Zračne luke podržavaju izgradnju metroa.

Inače, prije pet godine u Zračnoj luci Split u Kaštelima ostvaren je broj od 1,6 milijuna putnika, da bi ove godine broj putnika bio veći od tri milijuna, što je dobar pokazatelj koliko je ova zračna luka otišla u svom razvoju. Danas u zračnu luku Split i iz nje leti više od 60 različitih zrakoplovnih kompanija, koje ovo područje povezuju s čak 105 destinacija širom svijeta, a u posljednjim godinama, uz zračnu luku Zadar, sve je privlačnija brojnim niskotarifnim prijevoznicima.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij