hren
 

CVIJEĆE I SVIJEĆE
Molitvom odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, koju je u Gradskoj vijećnici u utorak ujutro predvodio sućurački župnik don Ivan Delić, u Kaštelima je službeno započelo obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Nakon zajedničke molitve, predstavnici Gradske uprave i Gradskog vijeća, zajedno s delegacijama udruga roditelja i udovica poginulih branitelja, Hvidre i nekoliko ostalih braniteljskih udruga, predstavnicima Udruge antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske te pripadnicima pojedinih političkih stranaka, položili su cvijeće i upalili svijeće pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću.

S posebnim pijetetom cvijeće je položeno i upaljenje svijeće i u spomen obilježju hrvatskim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore na Malačkoj, gdje je još jednom  poginulim braniteljima upućena zahvala za najveću žrtvu koju su položili na oltar Domovine.
Delegacije Grada i udrugA položit će cvijeće i upaliti svijeće i na posljednjim počivalištima poginulih kaštelanskih branitelja.

Kao i u godinama ranije predstavnici Županije vijence i svijeće položit će pre Centralnim križem na Lovrincu, u srijedu, 31. listopada u 11 sati.

Foto: GK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij