hren
 

PROBLEM U GOMILIČKOJ ŠKOLI
Fotografije svlačionice u dvorani osnovne škole Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici, koje su stigle na adresu naše redakcije, govore zbog čega su u posljednje vrijeme roditelji učenika zabrinuti za zdravlje i sigurnost svoje djece.

Otpale pločice, vlaga po zidovima, uništeni tuševi i drugi sanitarni prostori nikako se ne bi mogli poistovjetiti s izrekama „U zdravom tijelu zdrav duh“ ili „Čistoća je pola zdravlja“, a sve skupa zorno prikazuje financijsko stanje u obrazovanju, odnosno kronični nedostatak novca za uređenja i održavanja škola starih više desetljeća.
Kako je do ovog stanja došlo i hoće li se nešto promijeniti, pitali smo ravnatelja škole Zorana Blaževića, koji nam je u odgovoru, između ostalog kazao, kako će se renoviranje i uređenje svlačionice uskoro realizirati.

- Svi smo svjesni tog problema, do kojeg je došlo uglavnom zbog dotrajalosti i vlaženja krovišta. Krovište je bilo problem u cijeloj školi pa smo morali najprije osigurati sredstva i riješiti taj problem u nekoliko faza. Krovište je sada sanirano i možemo se uhvatiti u koštac s renoviranjem , no kako to ne možemo raditi, a da dvorana ostane u funkciji, planirali smo se u taj zahvat upustiti tijekom praznika. Očekuje nas zahtjevan posao, u koji spada i promjena dijela instalacija, ali vjerujem da će nakon njega svlačionice biti odgovarajuće svojoj svrsi – kazao je Blažević, napomenuvši kako se, u skladu s mogućnostima, u školi u Kaštel Gomilici konstantno ulaže  u potrebe učenika, pa je tako u tijeku uređenje informatičke učionice koja se vratila u matičnu zgradu iz stare škole gdje je djelovala, djelomično je obnovljen knjižnični fond, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za dugo očekivanu nadogradnju škole.

Zbog problema neadekvatne i opasne svlačionice, roditelji su „krenuli u akciju“, a između ostalog najavili i mogući prosvjed.
No, do prosvjeda vjerojatno neće doći jer su zainteresirani roditelji u srijedu navečer imali sastanak s nadležnima u školi, gdje su dobili tražene odgovore. Kako bi problem nestao, dio roditelja školi je ponudio svoju suradnju, nadajući se da će zajedničkim snagama učiniti boravak svoje djece u školi što sigurnijim i ugodnijim.

Foto: Čitatelj


KOMENTARI: