hren
 
PRVOG SRPANJSKOG VIKENDA NE OČEKUJE SE VEĆI TURISTIČKI VAL
Prvi srpanjski vikend, koji je nekada znao donositi prvi veliki "turistički val", turistički djelatnici na Jadranu dočekuju u različitom raspoloženju, ovisno o stanju prodaje koja oscilira od odlične popunjenosti, do upola manjeg broja gostiju u odnosu na lani. I dok hotelijeri uglavnom računaju na dobru posjećenost, jer se radi zadnjem tjednu nižih cijena smještaja, privatni smještaj ima dvostruko manje registriranih gostiju nego lani. Prema nekim računicama, prvog tjedna u srpnju na Jadranu bi se moglo naći oko 270 tisuća turista, uglavnom u hotelima i kampovima. Nikad popunjenost u pojedinim turističkim objektima i mjestima nije bila toliko različita kao ove godine, kažu poznavaoci prilika u turizmu. Ni na početku srpnja neće biti u tom pogledu većih promjena, pa će Korčula, Dubrovnik, Makarska, Brela, Tučepi, Hvar, "Solaris" u Šibeniku, zadarski "Borik" i "Turisthotel", te pojedini hoteli u Poreču, Rovinju, Rabu, Krku ili Opatiji biti puni bolje nego lani u isto vrijeme. Drugi, pak, poput Crikvenice bilježe 30-postotni minus! Hoteli Korčula zaustavili su prodaju sve do posljednjeg tjedna srpnja, jer s 1900 gostiju imaju popunjene sve postelje, a u prvih pet mjeseci zaradu veću za čak 70 posto.
- Kad smo vidjeli da nam prodaja ne ide prema planu iz Češke, Slovačke, Poljske ili Mađarske, pa i Njemačke, okrenuli smo se Skandinaviji, Francuskoj, Irskoj i Velikoj Britaniji i sve "minuse" tradicionalnih tržišta nadoknadili novim gostima, koji su uz to i odlični potrošači - kaže Mihajlo Grgić, direktor Hotela Korčula.
Na sličan način popunili su svoje kapacitete i drugi hotelijeri koji su pravodobno reagirali na bilo tržišta, dok će manjak gostiju obilježiti uglavnom oni koji su ostali čekati svoje tradicinalne goste koji ove godine - nisu stigli. To se ponajviše osjeća u privatnom smještaju Dalmacije, gdje je takvih postelja i najviše. One će ovog vikenda primiti najveće ovogodišnje grupe gostiju, no te brojke će ipak biti tek oko 60 posto lanjskih! Dakle, velikog turističkog vala neće biti.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij