hren
 

U IZRADI SU GLAVNI PROJEKTI
Novi asfaltni sloj, nova signalizacija, osvjetljenja tzv. crnih točaka te nogostup i adekvatna autobusna stajališta neophodni su na dionici stare kaštelanske ceste od Kaštel Štafilića do Pantane. I to ne samo zbog stanovnika toga dijela Kaštela, nego i za milijunski broj ljudi koji godišnje ide u ili iz Zračne luke Split na Resniku, i to baš tom dionicom ceste, koja je jedina pristupna cesta zračnoj luci.

Rekonstrukcija ceste, navedene dionice, zahtjeva ponajprije izradu cjelokupne projektne dokumentacije, ali i određeno vrijeme čekanja koje je potrebno za izvlaštenje zemljišta i provedbu javne nabave radova. Očekuje se da će radovi na rekonstrukciji započeti u drugoj polovici sljedeće godine.

-Započete su i u tijeku su aktivnosti na izradi cjelokupne projektne dokumentacije za rekonstrukciju navedene dionice sa ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole. S obzirom da je do sada ishođena lokacijska dozvola trenutno su u izradi glavni projekti potrebni za izdavanje građevinske dozvole. S obzirom na očekivano vrijeme trajanja upravnog postupka odnosno vrijeme potrebno za izvlaštenje zemljišta i provedbu javne nabave radova, očekuje se da će radovi na rekonstrukciji započeti u drugoj polovici 2019. godine- kazali su nam iz ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.


KOMENTARI: