hren
 
U usporedbi sa starim pravcem ("drniškom trasom", preko Ružića i Otavica pa do Knina), vožnja novoizgrađenim dionicama i spojnim cestama još je uvijek, za 15 minuta, duža — Najsporije kroz Gacku dolinu
Je li nakon posljednjih otvaranja, od Splita do Zagreba bolje voziti izgrađenim dionicama autoceste, te državnom cestom od Gospića preko Otočca do Bosiljeva (i ponovnog uključenja na autocestu), ili do metropole ipak "dobrom, starom" D-1 preko Knina? Ili pak kombinirati te dvije trase, pa s autoceste sići kod Udbine i preusmjeriti vozilo put Plitvica i Slunja?

Odgovore na ta pitanja, koja zanimaju podjednako Splićane koji se žele uputiti prema metropoli, ali i Zagrepčane koji trebaju za Split, potražili smo obavivši test, te se odlučili uputiti novom varijantom, tj. pravcem Split-DUGOPOLJE-VRPOLJE-Šibenik-PIROVAC-ZADAR-GORNJA PLOČA-GOSPIĆ-Otočac-Mala Kapela-BOSILJEVO-ZAGREB (velikim slovima označene su otvorene dionice autoceste, a malim državne ceste kojima se prometuje između uključenja na pojedine dionice autoceste).
 Vijadukt Jezerane graditeljima je jedan od najzahtjevnijih na trasi autocesteI upravo tim pravcem od Splita do Zagreba trebalo nam je 4 sata i 45 minuta! U usporedbi sa starim pravcem ("drniškom trasom" preko Ružića i Otavica, pa do Knina), ovo je još uvijek, za 15 minuta duže, ali i dosta skuplje putovanje. Naime, u istim uvjetima (bez gužve, koje na svim hrvatskim cestama nije bilo tijekom našeg testa, koji smo obavili u četvrtak 1. srpnja) put od Splita do Zagreba državnom cestom D-1, preko Knina, Plitvica i Slunja, traje otprilike 4 sata i 30 minuta. No, krenimo redom.
Na test smo se zaputili ujutro krenuvši iz Splita u 9.30, te smo naplatnu postaju u Dugopolju prošli 11 minuta poslije. Sama dionica do Vrpolja prošla je bez velikih gužvi, iako su nam radnici u naplatnim kućicama priznali da su ugodno iznenađeni velikim brojem stranaca koji su svojim vozilima već prvog dana krenuli novootvorenom prometnicom. Osobno smo se uvjerili u niz automobila poljskih, čeških i mađarskih registracijskih oznaka, koji su u samo nekoliko minuta prošli kroz ulaz Dugopolje.
Nakon izlaska s autoceste u Vrpolju, uključujemo se na cestu koja inače vodi od Trogira do Šibenika preko Boraje, te kroz Donje Polje i Ražine stigli na šibensku obilaznicu. No, ona se samo tako zove jer zapravo ide kroz sami grad budući da su se Šubićevac i Grad odavno spojili u jednu urbanu cjelinu. Za ilustraciju: čim nam se na kilometar pred Šubićevcem pred nama pojavio kamion pun robe, do njegova zaustavljanja dva kilometra dalje, milili smo puževim korakom od 35 km na sat! Za državnu magistralu — ubitačno sporo.
Od silaska u Vroplju do naplatne postaje Pirovac (iza Šibenskog mosta skreće se desno put Benkovca) trebalo nam je točno 38 minuta (puno duže nego od Dugopolja do Vrpolja). No, nakon ulaska na dionicu koja počinje u Pirovcu, sve do Gospića vozi se "u komadu".
 Odmorište Sitno - jedino od tri predviđena na dionici do Vrpolja, izgleda bijednoNa naplatnoj postaji Gospić silazimo na državnu cestu koja preko Perušića i Otočca vodi do prijevoja Mala Kapela, sve do ponovnog ulaska na autocestu u Bosiljevu. Tih 80-ak kilometara vozi se također dosta sporije i opreznije, jer osim što se ide kroz sami Otočac, cestama prometuje dosta Bechtelovih i kamiona njihovih podizvođača, uz lokalno stanovništvo, i nemali broj traktora. Taj smo dio prevalili za iznimno sporih 90 minuta!
No, kad se otvori 69 kilometara sporne ličke dionice, zbog čijeg je kašnjenja odletio direktor HAC-a Stanko Kovač, cijela će prometom zagušena Gacka dolina biti premošćena, što će značajno ubrzati put iz Splita do Zagreba. Vozačima će tada ostati samo 13 kilometara "drndanja" preko Male Kapele do Bosiljeva.
No, pompozno najavljivani treći trak na ovoj važnoj prometnici nije napravljen cijelom dužinom, već je na nekoliko mjesta cesta još uvijeko ostala uska. Nekoliko odmorišta teško da će puno pomoći u vrhuncu sezone, pa će se ovdje zasigurno nakon silaska s protočne autoceste tada svarati velike gužve, slične onima kod Slunja i Plitvica. Nakon prolaska tih 13 kilometara, sišli smo do Bosiljeva, odakle se autocestom lagodno vozi do metropole.

Enigma u špici sezone

Dakle, od Splita do Zagreba (i obrnuto) zasad je ipak brže voziti državnom magistralom D-1. No, to bi trebalo vrijediti još samo desetak dana jer puštanje u promet novih 69 kilometara automatski će ubrzati put i anulirati onih 15 minuta prednosti koje sada donosi cesta preko Knina i Drniša.
Kako će to, međutim, zaista funkcionirati u špici sezone, a posebice tijekom famoznih smjena turista vikendom, treba pričekati za ocjenu, jer će strani gosti biti znakovima preusmjeravani na autocestu. A tu ih čekaju Mala Kapela i šibenski čep.
Hoće li to, pak, rasteretiti Plitvice, Slunj i Tušilović, gdje je dosad uvijek "zapinjalo", ili će tu i dalje vladati kaos, ostaje nam vidjeti. Upravo zbog te nedoumice, padaju i teze zagovornika kombinacije dva puta (nakon dolaska autocestom do Gornje Ploče sići do Udbine i nastaviti državnom cestom D-1 do Karlovca).

Za cestarinu zasad 106 kuna

Dugopolje - Vrpolje: 17 kuna
Pirovac - Gospić: 50 kuna
Bosiljevo 2 - Zagreb: 39 kuna

Bijedna odmorišta

Osim manjka benzinskih crpki na novootvorenim dionicama (koje su tek u izgradnji?), problem su i odmorišta, odnosno mjesta na kojima bi ona trebala biti. Na dionici od Dugopolja od Vrpolja planirana su tri odmorišta — Kozjak, Radošić i Sitno. Na prva dva još su zemljani radovi (u sklopu odmorišta Kozjak gradi se i benzinska crpka), dok je na odmorištu Sitno stavljeno nekoliko plastičnih ekozahoda. Nije posađeno ni jedno stablo, nema trave, uokolo parkirališta dominira tek "gola" iskopana zemlja.
Za utjehu je ponovno sjedanje za upravljač jer je splitska dionica (kako je već popularno nazvan pravac Dugopolje-Vrpolje) iznimno ugodna za vožnju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • Cemo Maher (Gost)

    Bravo Dadicu!
    Sve si to super napisa.Ipak je trasa do Ogorja - the best

    oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij