hren
 

PRVO KLIZALIŠTE U KAŠTELIMA RAZVESELILO MLADE ALI I ONE NEŠTO STARIJE
Kaštelani su konačno dočekali klizalište i u svom gradu! Ipremda je službeno otvaranje najavljeno za danas, kada će u obližnjem Novom parku biti upaljena i prva svijeća na adventskom vijencu te ujedno označiti i početak ovogodišnje manifestacije „Advent u Kaštelima“, već sinoćnja „probna večer“ pokazala je kako je ideja o klizalištu u Kaštel Lukšiću  bila pun pogodak.

Gužva u šatoru, koji se proteže na oko dvjesto četvornih metara ispred Kulturnog centra, ali i oko samog klizališta i na njemu, stoga je bila i očekivana, jer je već sama najava ovogodišnje adventske atrakcije pobudila veliki interes naših sugrađana. I dok su se oni nešto stariji radije držali stolova i kućica s pićem i nezaoblaznim specijalitetima, te uživali u odličnoj atmosferi i svirci uživo Bravo banda, oni mlađi ipak su požurili što prije okušati se na ledu.

A gledajući male Kaštelane kako vješto „plove“ po sjajnoj površini, prije bi se dalo zaključiti kako su rodili na klizaljkama, a ne uz more, iako je većina njih po prvi put kročila na led. Jedna od njih je i osmogodišnja Marta koju smo zatekli u djedovoj pratnji. S velikim osmijehom na licu i sjajem u očima, ponosno nam je otkrila kako ni jednom nije pala, premda je prvi put obula klizaljke, ugovarajući pri tom s didom već sutra novi posjet „Ledenoj bajci“. Za razliku od nje Željka, koja je još u djetinjstvu savladala zimske sportove u rodnom Sarajevu, ipak se držala vanjske ograde klizališta. Kaže došla je vidjeti kako izgleda prvo kaštelansko klizalište s prijateljicom i njenom curicom i oduševljena je, ali na led će ipak kad bude malo manja gužva...

Sudeći po interesu prve večeri teško je, međutim, povjerovati da je svakodnevno neće biti, posebice tijekom nadolazećih blagdana i školskih praznika. Jer ove godine roditelji napokon neće morati obilaziti centre, već će kaštelanska djeca po prvi  put imati priliku uživati u čarima klizanja u svom gradu, a sve u okviru  „Dječje adventske bajke“ koja će se tijekom nešto više od mjesec dana pričati u Lukšiću.

Upravo to je, doznajemo, i bila misao vodilja Nikoli Miliću iz tvrtke Cool, koji je u razgovoru s prijateljima o tome kako nakon vreve turističke sezone obogatiti i zimsku ponudu Kaštela, došao na ideju klizalište dovesti u  naš grad, umjesto da roditelji djecu vode u susjedne da bi klizala, a pri tom se i sami dobro zabave uz brojne gostujuće bandove i dodatne sadržaje.

Za one koji još ne znaju, napomenimo kako će radno vrijeme klizališta sve do blagdana Sveta tri kralja biti svakim danom u vremenu od 10 do 24 sata, a cijena ulaznice za sat vremena korištenja, odnosno oko 45 minuta  klizanja, iznosi 20 kuna, dok je najam klizaljki 10 kuna. Okušati se na ledu, dakako, mogu i oni stariji ako imaju dovoljno hrabrosti.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: