hren
 

PLAVI VITEZOVI I PRIJATELJI ZA SVETOG NIKOLU
Dugogodišnje prijateljstvo motorista okupljenih u moto udruzi Plavi vitezovi i štićenika centra Mir u Rudinama, još jednom je rezultiralo zajedničkim druženjem i odličnim provodom.

Plavi vitezovi dio su velike međunarodne organizacije “Blue Knights“, a u svom djelovanju pružaju pomoć i surađuju s onima kojima je njihova pomoć potrebna, a posebno ustanovama koje skrbe o djeci i odraslim osobama s poteškoćama u razvoju

No Plavi vitezovi u centar Mir nikada ne dolaze sami, već u pratnji svojih prijatelja iz nekoliko moto klubova iz Kaštela, Splita i drugih okolnih gradova, pa se svaki posjet Miru pretvori u veliko druženje bikera i štićenika.
Već prema tradiciji, Plavi vitezovi donijeli su prigodne darove. Ovaj put to su bile dvije perilice rublja, dvije perilice suđa, klima uređaj te poklon paketi štićenicima.

Pozdrave dobrodošlice uputila im je odgojiteljica Ivana Bašić: - Prijateljstvo sa Plavim vitezovima traje od kad se god poznajemo. Oni stalno rade za nas i naši su veliki prijatelji i dobrotvori i sve su naše priredbe nezamislive bez njih. Ova naša zahvala proizlazi iz stvarnog prijateljstva i ljubavi koje se već dugo godina provodi između Centra Mir i naših Vitezova. To je već prešlo u obiteljske odnose jer kad god je teško, kad god nešto treba, pomoć na bilo koji način, koga ćemo zvati ako ne Plave vitezove, kazala je Bašić te pozdravila sve prisutne u ime ravnatelja Centra, Boška Rozge, koji je ovom prilikom zbog neodgodivih obaveza bio odsutan.

Uslijedio je i zajednički prigodni program u kojem su nastupili tenor Štefan Kokoškov, policijska klapa sv. Mihovil, KUD 7 Kaštela te glazbena skupina korisnika Centra Mir pod ravnanjem profesorice Natalije Đerek.
Kako to obično biva, bikeri su sa sobom i ovog puta na motoru doveli svetog Nikolu, što je bio razlog dodatnog oduševljenja i dobrih vibracija.

Na kraju druženja svi su sjeli za zajednički stol na kojem se, opet prema tradiciji, našao kuhani grah, koji su bikeri pripremili za sve sudionike ove blagdanske proslave.


KOMENTARI: