hren
 
TURISTIČKI RAPORT GUŽVA U TRAJEKTNOJ I ZRAČNOJ LUCI
Prvi srpanjski vikend u splitskoj trajektnoj luci označio je početak gužvi za ukrcaj na trajekte na najfrekventnijim linijama. Za Supetar je, unatoč SEM-ovu uvođenju linije za to mjesto, i Jadrolinija isplovila tri puta više od predviđenog reda vožnje.
I u splitskoj zračnoj luci vikend je protekao u uobičajenoj gužvi. Kroz Resnik je prošlo sedam posto više putnika nego prošlogodišnjeg prvog srpanjskog vikenda. Na pistu se samo u subotu spustilo 56 komercijalnih zrakoplova, a među njima je bilo i desetak malih privatnih zrakoplova kojima stižu biznismeni i Resnik: sedam posto putnika više nego laniestradne zvijezde. Megajahte ih čekaju u splitskoj ACI-jevoj marini ili na vezu u trogirskoj gradskoj luci koja je u subotu navečer iznimno podsjećala na mondeni Monte Carlo.
Nakon subotnje gužve, u nedjelju se "lakše disalo" jer su tijekom dana sletjela 23 zrakoplova s desetak malih iz generalne avijacije. Zbog povećanog broja malih zrakoplova, u zračnoj luci je osnovana i posebna služba koja se brine za VIP goste.
U prvih šest mjeseci u zračnoj luci u Resniku ostvaren je promet koji je bio bolji za 15,4 posto nego prošle godine. Kroz zračnu luku je prošlo 307.470 putnika, a od toga s međunarodnih linija bilo je 205.697, dok je zrakoplova bilo za 15,18 posto više ili na pistu se spustilo 2946 zrakoplova, dok je malih privatnih bilo 630. Ovogodišnji lipanj je u odnosu na lipanj lanjske godine bio bolji za 17,7 posto.
Ni prilazne ceste Splitu nisu bile lišene uobičajenih ljetnih gužvi koje su velikim dijelom generirane dolaskom motoriziranih stranih turista, ali i Splićana koji su utjehu od ljetnih vrućina pokušali pronaći u moru.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij