hren
 

PANEL-DISKUSIJA ZA MLADE
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i RERA, razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije, organizirali su još jednu u nizu panel- -diskusija za mlade.

Ovoga puta u predavanju i diskusiji pod motom "Sretan digitalni Božić" sudjelovali su maturanti strukovnih zanimanja Srednje škole "Braća Radić" iz Kaštel Štafilića. Mladima su govorili doc. dr. sc. Domagoj Bebić, predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Marija Volarević, predavačica s Veleučilišta VERN, Mateo Perak, direktor i vlasnik splitske tvrtke "Profico" koja se bavi izvozom digitalnih proizvoda i usluga, te Srećko Radnić, pomoćnik ravnatelja RERA-e.

Budući da su podaci pokazali da je 2014. godine tek 13 posto mladih iz Hrvatske u dobi od 18 do 24 godine izašlo na izbore za EU parlament, cilj nam je potaknuti mlade osobe da iduće godine u svibnju izađu na spomenute izbore, da ih informiramo o tome kako funkcionira Europska unija i što im ona sve nudi. U tom pravcu danas smo maturantima govorili i o velikim mogućnostima i prednostima digitalnog tržišta u ostvarivanju brojnih poduzetničkih ideja – poručili su predavači.
- Riječ je o mladim ljudima koji se prvenstveno informiraju preko društvenih mreža pa im na taj način i želimo približiti spomenute teme, a kroz rad informacijskog centra Europe direct Split također mogu saznati sve što ih zanima o EU temama. "Zapratite nas", poručili su mladima organizatori ovog događaja, što je naišlo na pljesak učenika.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij