hren
 

Unatoč upornoj kiši i nešto nižim temperaturama nego što smo navikli u zadnje vrijeme, mali Kaštelani su ipak u dobrom raspoloženju kako i priliči blagdanima dočekali svetu Lucu. Kršćanska mučenica, sveta Lucija zaštitnica je slijepih, kovača, vratara, ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca i pisara, a u Kaštelima je oduvijek jedna od omiljenih svetica koja svake godine 13. u prosincu uveseljava djecu sitnim poklonima ispod jastuka ili u čarapici odnosno čizmici.

Stoga nije ni čudo da su mališani odlučili prkositi vremenu te su nagovorili svoje roditelje da ih povedu vidjeti dolazak svete Luce u Ledenoj bajci u Lukšiću. Bilo je tu dječice svih dobi koja su se s iščekivanjem i nestrpljenjem gurala kako bi vidjela njen dolazak na magarčiću.

Ipak, morali su se malo strpjeti. Događanje je započelo prigodnim zabavnim programom uz igrokaze, recitacije i pjesme u izvedbi Sućuraćke amaterske udruge Putalj i istoimenog  KUD-a.  Najprije su djeca iz SAU-a Putalj izvela igrokaz „Svjetlo se ne smije ugasiti“  koji je prisutne podsjetio na važnost vjere, nade i ljubavi, nakon čega je uslijedio igrokaz „Blagdanski miševi“ te recitacija „Muke djeda Mraza“. Zatim je KUD Putalj izveo svoju, sad već možemo reći tradicionalnu točku „Škatule batule“, nakon čega je uz pjesmu ženske vokalne skupine „Kaštelanke“ napokon pristigla i sveta Luce na magarcu.

Definitivno se oni koji su se odlučili odustati od skrivanja u toplom za vrijeme ovog tmurnog četvrtka nisu pokajali, nego su štoviše, bili nagrađeni slatkim poklonima te slikama sa svetom Lucom i njenim magarčićem.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij