hren
 

POTPISANI UGOVORI
Radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže u Kaštelima, u sklopu projekta Eko Kaštelanski zaljev, od sljedećeg tjedna se intenziviraju. Kreće se s radovima u ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću, o čemu su danas ugovor potpisali gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, izvršna direktorica Eko agencije Tina Ćuk te direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta.

Radovi u ulici Koludrovac obuhvaćaju oko kilometar mreže fekalne i oborinske odvodnje te rekonstrukciju postojeće vodoopskrbne mreže. Izvođač radova je tvrtka Cestar Split, a radovi teže oko 5,4 milijuna kuna. Rok za njihov završetak je 12 mjeseci.

- Oko 3,4 milijuna kuna osigurano je iz sredstava eko naknade, a nešto manje od dva milijuna kuna iz proračuna Grada Kaštela. Naglašavam da su gradska sredstva namijenjena izgradnji oborinske odvodnje. Projektom će se riješiti neadekvatna odvodnja u ovom visoko urbaniziranom području, čiji su stanovnici do sada koristili septičke jame, tako da će dobiti fekalnu odvodnju, oborinsku odvodnju i adekvatnu vodoopskrbu – kazala je izvršna direktorica Eko agencije, Tina Ćuk.

Osim ovog ugovora potpisan je i ugovor o izgradnji preostalog dijela vodoopskrbne mreže na području Raduna i Rudina, koje će izvoditi Vodoprivreda Split, a tim ugovorom obuhvaćeno je nešto manje od četiri kilometra vodoopskrbnog cjevovoda. Projekt u potpunosti, sa četiri milijuna kuna financira Grad Kaštela, a provodi Eko agencija.

- Radovi obuhvaćaju ulice Gardijskih brigada, Put Malačke, Put Marcelina, Put Smokvinca i Ulica Sv. Jurja u Radunu te ulice Matoševa i Put Sv. Jurja u Rudinama, kao i Put Vlaka na sjeveru Kaštel Novog. Radovi će trajati nešto više od pola godine, a njima će oko 200 objekata u navedenim ulicama dobiti pitku vodu – informirao je novinare gradonačelnik Ivanović.

Kako je danas najavio direktor VIK-a, Tomislav Šuta, ove godine se očekuje i raspisivanje natječaja za nastavak radova na vodoopskrbi i odvodnji i i u ostalim dijelovima Kaštela.

- Dosta natječajne dokumentacije je spremno i ova godina je godina u kojoj ćemo provoditi natječaje za radove na vodoopskrbi i odvodnji iznad i ispod ceste D8, čime bi bio riješen gorući problem pitke vode i odgovarajuće odvodnje u Kaštelima – zaključio je Šuta te naveo kako će planirani radovi ipak potrajati nekoliko godina.

Predstavnici Grada Kaštela, VIK-a, Eko agencije te tvrtke Cestar, nakon potpisivanja ugovora obišli su buduće gradilište te dio tamošnjih stanovnika upoznali s planiranim radovima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij