hren
 
Odlikaši osnovnih i srednjih škola te fakulteta od ponedjeljka se mogu uključiti u akciju kupnje računala i ostalih komponenata i do 50 posto nižim cijenama, koju pod nazivom "Nagradimo odlikaše" provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Središnji državni ured za e-Hrvatsku te poduzeće KING ICT. Od ponedjeljka je također otvorena web-stranica www.odlikasi.hr, na kojoj se nalaze svi potrebni podaci o akciji, načinu uključivanja i naručivanja računala i opreme, katalog s cijenama te kontakt-adrese. Učenici će putem te stranice, dakako, moći uputiti narudžbu za kupnju računala.

U akciju "Nagradimo odlikaše", prema procjenama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uključit će se oko 220 tisuća odlikaša osnovnih i srednjih škola, te oko 15 tisuća studenata koji po prosječnim ocjenama ulaze u deset posto najboljih studenata na svojoj godini. Ministarstvo je stoga pozvalo sve škole u Hrvatskoj da najkasnije do ponedjeljka pošalju podatke o odlikašima, a fakulteti to trebaju učiniti najkasnije do 16. srpnja. Ti su podaci potrebni iz razloga što će biti uneseni u bazu podataka portala www.odlikasi.hr i služit će za provjeru prava na ostvarivanje povlastice za nabavu računalne opreme te praćenje provedbe akcije.
Također, od ovoga tjedna odlikaši će na kućne adrese dobiti katalog s informacijama o tome gdje mogu kupiti računala, te o mogućnosti kupnje na kredit. Naime, učenici koji će se uključiti u akciju, odnosno za maloljetne učenike njihovi roditelji, moći će po povoljnim uvjetima podići kredit za tu akciju kod Erste&Steiermärkishe Bank. Isporuka naručene opreme ovisit će o ažurnosti škola i fakulteta koji trebaju dostaviti podatke, a KING ICT će već nakon registriranja uplate pripremiti opremu za isporuku i dostaviti je na adresu stanovanja. Oni koji budu sami podizali narudžbu bit će obaviješteni o datumu preuzimanja, a najvjerojatnije će to biti u roku jedan do dva radna dana od dana uplate.
Prema procjenama, najniža cijena računala s PDV-om bit će oko tri tisuće kuna. Odlikaši će računalo moći naručiti do kraja godine, a intencija je ministarstva da akcija bude trajna. Odlikaši će, uz to, imati tri mjeseca pravo na besplatan pristup internetu, a omogućit će im se i informatička izobrazba po 50 do 60 posto nižim cijenama. U ministarstvu također najavljuju da će od 1. rujna popust na kupnju računalne opreme imati i nastavnici u školama i fakultetima.

www.odlikasi.hr

Na adresi www.odlikasi.hr svi zainteresirani moći će postavljati pitanja vezana uz akciju. Tako među odgovorima stoji da se računala s popustom neće moći kupovati na tvrtku, da neće biti dodatnih popusta ako su u obitelji dva ili više odlikaša, kao i to da će se naručena oprema moći dostaviti na kućnu adresu, uz plaćanje 30 kuna za troškove dostave.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij