hren

PREDAVANJE, TURA, DRUŽENJE
Planinari HPD-a Malačka ovog su vikenda proslavili svoju 22. obljetnicu, vrlo aktivno i veselo, predavanjem o projektu Via Adriatica, zajedničkom planinarskom turom te druženjem i zabavom.

Na ovo događanje pristigli su gosti iz Zagreba, članovi projekta Via Adriatica, a pred oko 80-ak članova Društva  i gostiju, u subotu je Srečko Vukov održao zanimljivu prezentaciju i predavanje o projektu Via Adriatica, kao idejni začetnik istog.

- Via Adriatica JE dugometražni turističko planinarski put kroz prirodne znamenitosti i kulturno povijesnu baštinu Hrvatske, počinje na istarskom poluotoku Kamenjak, a završava na poluotoku Prevlaka kod Konavala, na najjužnijoj kopnenoj točki Hrvatske. Dužine 1.090 kilometara savladava 41.000 metara ukupne visinske razlike i prolazi kroz tri nacionalna parka, tri parka prirode, šest značajnih krajobraza, tri posebna rezervata i cijeli niz ostalih zaštićenih područja kulturnih dobara. Dotiče čak 12 rijeka i sve priobalne planine i planinske masive, i kao takva predstavlja novi turistički proizvod – čulo se na predavanju.

U nedjelju je organizirana planinarska tura stazom od Labina preko sela Botići i kontrolne točke PPD Crni Krug, do doma na Malačkoj. Krenulo se vlakom iz Kaštel Starog do Labina, a po povratku na Malačku u kapelici blaženog Alojzija Stepinca održana je sveta misa.

U planinarskom domu Malačka okupio se ovog dana impozantan broj gostiju. Proslavu je obilježilo oko 300 ljudi  iz 28 planinarskih društava, a proslavi se pridružio i gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović sa zamjenikom Grgicom Benutićem.
U neformalnom druženju, a  nakon pozdravnih riječi iz HPD-a Malačka te gradonačelnika, pristupilo se dodjeli zahvalnica planinarskim društvima, ali i Gradu Kaštelima kao jednom od partnera u radu slavljeničkog Društva.

Dobitnici priznanja su i pojedini mediji, a istaknuto je kako je HPD Malačka zahvalno  za medijsko praćenje aktivnosti društva, svjesni kako je to, u stalnom prilivu informacija i događanja na dnevnoj bazi, za svakog novinara i urednika, dodatni napor. Stoga je svaki angažman po ovom pitanju posebno vrijedan i planinari su i te kako svjesni toga.

- Zahvaljujući aktivnostima HPD Malačka, ali i medijskom angažmanu pojedinih portala, upisano je 38 djece osnovnoškolskog uzrasta što je najveće priznanje Društvu i zalog za bolju budućnost – kazano je ovog dana.

Svečanost proslave obljetnice završena je zajedničkim ručkom i druženjem u dobrom raspoloženju.

Foto: HPD Malačka


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij