hren
 
ZAGREB - Hrvatska naftna kompanija Ina izvijestila je u ponedjeljak da će maloprodajne cijene motornih benzina od danas biti niže za prosječno 1 posto, dok se cijene dizelskih goriva neće mijenjati.
Tako će se od utorka do 12. srpnja na Ininim benzinskim postajama motorni benzin super 98 prodavati po cijeni od 7,56 kuna, što je 0,9 posto manje od sadašnjih 7,63 kune. Za jedna posto pak smanjuju se cijene svih ostalih vrsta motornih benzina, bezolovnog supera 95 na 6,96 kuna (do sada 7,03 kune), bezolovnog eurosupera 95 na 7,03 kune (do sada 7,10 kuna), te bezolovnog eurosupera 98 na 7,18 kuna (do sada 7,25 kuna).
Nakon rasta cijena naftnih derivata, posebice u travnju i svibnju, što je dovelo do porasta cijena motornih benzina od početka godine do sredine svibnja za ukupno 14,1 posto, a dizelskih goriva 10,5 posto, cijene motornih benzina Ina je od početka lipnja smanjivala tri puta.
Tako su motorni benzini početkom lipnja pojeftinili za prosječnih 2,2 posto, a sredinom lipnja za 0,8 posto.
Cijene pak dizelskih goriva nisu se mijenjale od svibnja, a i ovaj tjedna ostaju nepromijenjene - eurodizela 5,86 kuna, dizela 5,78 kuna, plavog eurodizela 3,10 kunu, a lož ulja ekstra lakog 3,18 kuna po litri.
Ina cijene naftnih derivata može korigirati početkom svakog tjedna, sukladno pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata, a formula ovisi o kretanju cijena na mediteranskom tržištu i tečaju dolara prema kuni.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij