hren
 

INFORMACIJE IZ SVA TRI KRNJEVALSKA DRUŠTVA
Članovi sva tri kaštelanska krnjevalska društva započeli su s pripremama za ovogodišnja maškarana događanja, kao i za preuzimanje vlasti u gradu, koje će uslijediti 8. veljače.

Iako je predviđeno da istog datuma preuzmu ključeve grada, kaštelanske maškare to će i ove godine učiniti razjedinjeni, na dvije različite lokacije. KKU Poklade i KPU Kampanel preuzimanje ključeva organizirat će u Vatrogasnom domu u Kaštel Sućurcu, dok će vodstvo KU Polantana to učiniti, najvjerojatnije u Kaštel Lukšiću.

Ove godine KPU Kampanel slavi svoju 20 obljetnicu postojanja pa će Sućurani taj svoj okrugli rođendan proslaviti kroz više različitih događanja, od prigodne predstave do velikog maskenbala.
Kako su nas izvjestili, 23. veljače u kinu Sv. Juraj održat će se predstava „Stayin' alive'', koja će kako kažu, ostati mnogima u pamćenju. Krnjevalska povorka sućuračkih maškara, koja nosi atribut „najluđa“ održat će se 2. ožujka, a iste večeri u šatoru na Sokolani bit će upriličen veliki maskenbal na kojem će sve zabavljati Dražen Zečić. Mnogi građani s nestrpljenjem očekuju njihov broj ovogodišnjeg Mašogadura.

KU Polantana iz Kaštel Kambelovca, nakon što preuzmu ključeve Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice,  10. veljače organiziraju  Dječji maskenbal, a dva tjedna kasnije, 24. veljače i veliki, odnosno Županijski krnjeval, koji će već prema ustaljenom rasporedu krenuti u poslijepodnevnim satima od Marine Kaštela do brca u Kaštel Kambelovcu.

Donjokaštelanske maškare iz KKU Poklade 24. veljače održat će 38. Dičji krnjeval. U njihovom ovogodišnjem programu stoji još nekoliko događanja, poput školskog maskenbala u Donjim Kaštelima, a sve će završiti na pokladni utorak, 5. ožujka, velikim Donjokaštelanskim krnjevalom.
KKU Poklade pripremaju i izdanje 30. broja Maškadura, a za sve poklonike ovakvog satiričnog izričaja pripremaju i pravu poslasticu, objedinjene najbolje tekstove iz svih prethodnih brojeva ovog lista.


KOMENTARI: