hren
 

Za razliku od vrlo kišovitog i prohladnog siječnja, čini se da će nam veljača sljedećih desetak dana podariti prilično stabilno vrijeme praćeno ugodnim temperaturama zraka. Živu ciklonalnu aktivnost nad Dalmacijom zamijenit će utjecaj visokog tlaka zraka pa će najveći dio novog tjedna proći u znači stabilnog vremena.

Danas će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Dok će u većini predjela biti suho, na otocima je povremeno moguć slab i prolazan grmljavinski pljusak. Puhat će umjerena do pojačana bura koja će podno Velebita biti jaka do olujna. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 7°C ponegdje u Zagori do visokih 17°C ponegdje u Konavlima.

Pretežno sunčano bit će u utorak i srijedu. Puhat će umjerena, tek povremeno pojačana bura koja će podno Velebita i dalje biti jaka s olujnim udarima. Jutarnje i noćne temperature u manjem padu pa će u dijelu Zagore moguć slab mraz. Najviše dnevne temperature od 9°C ponegdje u Zagori do visokih 17°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Pretežno sunčano bit će u četvrtak koji donosi prestanak bure pa će danju biti tiho ili uz slab vjetar s mora. Danju toplije u odnosu na prosjek za ovaj dio godine.

Veći dio petka bit će suh i djelomično sunčan, ali je u drugom dijelu dana moguće prolazno jače naoblačenje, tek ponegdje uz malo kiše, a u planinama iznad 1500 metara i malo snijega. Bit će neznatno svježije.

Mnoge će obradovati vijest da će dani nadolazećeg vikenda proći u znaku sunčanog vremena. Jutra svježa uz slab mraz u Zagori, danju relativno toplo, većinom od 10 do 16°C. Krajem nedjelje zapuhat će slabo do umjereno jugo.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: