hren
 
Na sjednici Gradskog vijeća Kaštela Ivan Čagalj, član Gradskog poglavarstva zadužen za gospodarstvo, podnio je izvješće o gospodarskoj situaciji na području Kaštela. Financijski rezultati gospodarstva u 2003. godini lošiji su nego godinu dana prije. Gubici dinamično rastu, pa je neto financijski saldo gospodarstva kao cjeline negativan u iznosu od 54,4 milijuna kuna, dok je godinu dana prije bio pozitivan u iznosu od 50,9 milijuna kuna.

Poduzetnici koji su negativno poslovali iskazali su gubitak u iznosu od 290 milijuna kuna, a oni s pozitivnim rezultatom poslovanja dobit u iznosu od 235,7 milijuna kuna. Istodobno je gubitak iznas visine kapitala iznosio 24,3 milijuna kuna, što je za 35,3 posto više u odnosu na godinu dana prije. Podaci pokazuju da je ukupni prihod gospodarstva kao cjeline u odnosu na 2002. godinu povećan za 27,8 posto, rasli su i ukupni rashodi, ali brže, pa je ostvarena dobit rasla znatno sporije od gubitka.

Najveći iznosi dobiti ostvareni su u djelatnosti proizvodnje cementa (206,4 milijuna kuna) ili 87,6 posto ukupne dobiti kaštelanskoga gospodarstva. Najveći iznos gubitaka iskazan je u proizvodnji kemijskih proizvoda (115,6 milijuna kuna), proizvodnji metala (70 milijuna kuna), te proizvodnji plastičnih masa (66,7 milijuna kuna).

Od vijećničkih pitanja izdvojeno je pitanje Josipa Burića (HDZ) o postavljanju signalizacije na mjestima u blizini škola, odnosno prijelaza preko ceste u Kaštel Gomilici, Lukšiću i Starom, na što mu je odgovorio predsjednik Gradskog vijeća Ante Grepo da će se u vezi s rješavanjem toga problema uputiti dopis i zahtjev županijskim cestama koje bi ga trebale riješiti. Marijanu Vulas (HDZ) zanimalo je može li grad u sljedećoj godini iz gradskog proračuna izdvojiti novac za izgradnju multimedijalnog centra, odnosno centra koji bi mladima omogućio bolji i kvalitetniji način rada na područjima na kojima djeluju. Dogradonačelnik Predrag Zekić i većina vijećnika podržali su ovaj prijedlog, a konačna odluka trebala bi se donijeti na idućim sjednicama. Predsjednik Kluba vijeća SDP-HNS Mišo Peran pitao je zašto su u prvih sedam mjeseci ove godine održane samo četiri sjednice Gradskog vijeća, te je kritizirao njegov rad u pogledu neodržavanja obećanih tematskih sjednica. Ante Grepo je odgovorio da će tematske sjednice doći na dnevni red kad se pripreme potrebni materijali.

KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij