hren
 

PRIMOPREDAJA KLJUČEVA GRADA
Kako to već godinama biva, veljača je mjesec brojnih maškaranih događanja, a da bi maškare imale mogućnost realizirati sve što je zamišljeno, potrebno im je i upravljanje gradskim resursima pa su tako ovog petka navečer, članovi sve tri kaštelanske krnjevalske udruge, bez političkih afera i previranja, ali uz puno buke i veselja preuzele gradske fotelje.

Ključeve grada i ovog im je puta, mirno i dostojanstveno predao dosadašnji gradonačelnik Denis Ivanović, izrazivši nadu da će maškare voditi grad uz puno zabave, pjesme, humora i različitih događanja, ali pri tome i paziti na gradsku blagajnu.
No, da gradonačelnik ne bi imao lagan posao pri predaji ključeva, kaštelanske maškare pobrinu se iz godine u godinu, pa su tako i ovogodišnju primopredaju ključeva grada organizirali na dvije lokacije, kambelovska KU Polantana u Kaštel Lukšiću, a sućurački KPU Kampanel i donjokaštelanska KKU Poklade u Kaštel Sućurcu.

Nešto brži u preuzimanju ključeva ove su večeri bili Kambelovčani, koji će do pokladnog utorka upravljati Gomilicom i Kambelovcem.

- Prvo što ćemo napraviti je uhvatiti se u koštac s uređenjem autobusnog stajališta na Baletnoj. I vjerujte mi, brže ćemo to mi obaviti golim rukama oni oni sa svom postojećom mehanizacijom – kazao je predsjednik Polantane Stipe Krokar.

Nakon što je Kambelovčanima i Gomiličanima predao vlast, zaplesao poneki ples s maškarama, u čemu mu se pridružio i dogradonačelnik Grgica Benutić,  gradonačelnik Ivanović, požurio se ove večeri predati ključeve i članovima ostalih krnjevalskih udruga, koji su ga čekali u Vatrogasnom domu u Sućurcu.

A u ime Sućurana ključ je preuzeo predsjednik KPU Kampanel Marin Bonacin.

- Ove ćemo godine preskočiti kritike na račun dosadašnje vlasti već ćemo se više pozabaviti sobom i proslavom našeg 20. rođendana. Za naše građane, kao i sve susjede i goste koji vole maškarana događanja, pripremili smo cijeli niz zabave pa se nadamo da ćemo svi skupa uživati – poručio je Bonacin.

Nikola Radić, predsjednik KKU Poklade i njegova svita, među kojima je i  Miljenko te osoba za odnose s javnošću Marko Grozdanić i ove su godine preuzeli najveći broj ključeva i to one donjokaštelanskih mjesta te Raduna i Rudina. Kako su kazali pri primopredaji vlasti, za razliku od dosadašnjih čelnika, koji ništa ne mijenjaju, oni će se pobrinuti da grad doživi određene promjene.

- Dosadašnji gradonačelnik Ivanović prima građane, po novome, i utorkom poslijepodne. Građane će u našim novim prostorima utorkom poslijepodne primati i naš ključar Miljenko, ali mi idemo korak dalje, pa oni koji budu gladni, mogu ostati na večeri – najavio je Radić.

Kako karnevalska događanja ne mogu proći bez okrunjenih glava, kaštelanske maškare ove su večeri izabrale i kraljice svojih krnjevala. Kraljica kambelovskog krnjevala tako je postala Branka Kapov, u Sućurcu će stolovati Majda Ban, dok će Dičjim krnjevalom u Donjim Kaštelima kraljevati mala kraljica Mia Sirić, a velikim krnjevalom Mia Grozdanić.

Kaštelanske maškare iznijele su ove večeri i svoje planove za ukloniti brige i donijeti osmijeh na lica Kaštelana pa ih sve skupa čeka više maškaranih i zabavnih događanja, a rad nove vlasti, kao što je bilo i sa svakom vlašću u gradu, redovno će pratiti Portal grada Kaštela pa unatoč svim promjenama i ponekoj ludosti, budite redovno s nama i dalje.

Foto: Ivana Topić i Luka Ištuk


KOMENTARI: