hren
 

 

 

 

 

SMEĆE, RIVA, CESTE
Na adresu Portala pristiglo je nekoliko pitanja građana, uglavnom o temama komunalnog uređenja. Na dva pitanja donosimo odgovore nadležnih, dok smo na dva pitanja odgovorili nedavno, u našem tekstu objavljenom na stranicama Portala.

- Na istočnom ulazu u školu Ostrog duže vrimena okupljaju se razne životinje, a kada malo zatopli smrad je nepodnošljiv. Ne može se reći da Grad ne čisti, ali nakon sto očiste već za dva dana osvane nova hrpa smeća. Tražili smo od Grada da se taj put asfaltira i da se stavi jača rasvjeta. Međutim, dobili smo odgovor da „utjecajni“ Kaštelani ne žele da se tu išta mijenja. Bili bismo vam zahvalni kada biste uputili pitanje Gradu kako namjeravaju riješiti ovaj problem. Srdačan pozdrav, roditelji učenika OŠ Ostrog

U tijeku je izrada projektne dokumentacije  za cestu kod OŠ Ostrog. (projekt „Komjate“).  Radit će se cesta, nogostup i javna rasvjeta. Navedeno područje čisti Vlastiti pogon Grada Kaštela prema svojim mogućnostima. No taj glomazni otpad najviše donose lokani stanovnici, koji su tamo išli u školu ili su im djeca išla ili sada idu u tu školu. Najviše je na savjesti tih ljudi  kako će im izgledati okoliš njihove škole.

 Da li je u planu nekakvo uređenje rive u Štafiliću? Što je s Rotondom i Nehajskom kulom, hoće li se više oni uređivati?

Vlastiti pogon će za sezonu pripremiti rivu  u Kaštel Štafiliću i bit će u puno boljem stanju nego prethodnih godina.  Kaštel Rotondo je u privatnom vlasništvu tako da njegovo uređenje nije u nadležnosti Grada. Grad Kaštela ima u planu uređenje Nehajske kule. U 2019. godini će se obaviti konzervatorska istraživanja s izradom konzervatorskog elaborata: geomehanička, građevinska i konstruktivna istraživanja; arhitektonski snimak postojećeg stanja; izrada idejnog projekta.

Buduća namjena kaštela Nehaj bio bi akvarij s prezentacijom povijesti ribarstva u Kaštelima.

Procijenjena vrijednost navedenih radova je 180.000 kuna bez PDV. U sklopu Programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2019. godinu zatražili smo sufinanciranje Ministarstva kulture u iznosu od 90.000 kuna.

- Tijekom radova na proširenju magistrale, na potezu Kaštel Stari - Kaštel Gomilica, gradonačelnik Udovičić je obećao stanovnicima okolnih ulica s gornje i donje strane magistrale koje su prije imale prijelaz da će se napraviti  pješački prijelaz (nathodnik) Ulica Ograde - Put Blata (Kaštel Stari) preko magistrale. Više puta je kasnije rečeno  da će taj projekt ući u plan financiranja Hrvatskih Cesta tijekom 2018. godine. Sada je 2019. godina, ljudi su prisiljeni prelaziti magistralu preko četiri trake, više puta je i pothodnik u Kaštel Novom bio potopljen, te je i jedna osoba poginula točno na spomenutom budućem prijelazu. Ovaj problem nije prisutan samo na ovom mjestu nego i cijelom duljinom magistrale...

- Zanima me kada će se početi graditi pješački most na magistrali u Kaštel Novom ( za Ograde)? Zbog čega nadležni već dvije godine obećavaju da će biti uskoro? Zar čekaju da još netko nastrada?

Odgovore na ova dva pitanja, a rade se o temi pješačkih nathodnika preko brze ceste, donijeli smo vam u našem tekstu kojeg možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij