hren
 

ROK DVA MJESECA
Grad Kaštela prije nekoliko dana započeo je s radovima na uređenju dijela obalnog pojasa u Kaštel Kambelovcu. Radi se o jednom od projekata iz gradskih programa izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture, koji se u potpunosti financiraju iz proračuna.

- Ovim radovima bit će u potpunosti rekonstruiran dio obale u Kaštel Kambelovcu u dužini  60 metara te ćemo dobiti moderno uređen obalni pojas na tom dijelu. Radovi bi trebali trajati oko dva mjeseca, a Grad će za to uređenje uložiti oko 330 tisuća kuna. Ovo uređenje obuhvaća sanaciju postojećih pomorsko – građevinskih objekata te uređenje zaobalnih površina, a sve u postojećim okvirima bez dodatne gradnje. Osim radova na samoj obali, rekonstrukcijom će se izgraditi novi betonski obalni zid temeljen na matičnoj stijeni. Izvođač radova je tvrtka Akropolis  – kazala nam je kratko pročelnica Marija Pelivan.

Otvaranjem ovog novog gradilišta, u Kaštelima se broj gradilišta na kojima se izvode gradski projekti popeo na desetak. Uz rekonstrukciju najistočnijeg dijela Ceste dr. Franje Tuđmana, tu su i radovi u ulicama Polinovac i Radunićeva u Kaštel Novom, na autobusnom stajalištu na Baletnoj školi, Grad je investitor dijela radova u ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću, u tijeku je postupak javne nabave za proširenje groblja u Kaštel Novom...

Tako prvih mjesec i po dana ove godine protječe u znaku radova na komunalnoj infrastrukturi, a kako su nadležni kazali, za sada sve teče prema planu, nema zastoja te se očekuje da će svi radovi biti završeni na vrijeme.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij