hren
 

ODRŽAN 38. DIČJI KRNJEVAL U ORGANIZACIJI KKU POKLADE 
Kaštelanski mališani ove su nedjelje buri, koja se ionako dobro „izdivljala“, odlučili pokazati  zube i ne dozvoliti da im pokvari najveseliji dan u godini, onaj maškarani!

Šarena povorka 38. Dičjeg krnjevala u organizaciji KKU Poklade, predvođena malom kraljicom Miom Sirić i nezaobilaznim Kaštelanskim mažoretkinjama, tako je ponosno prošetala svoje brižljivo pripremane kostime i maske donjokaštelanskom rivom od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću do prostora nekadašnjeg Plavog Jadrana u Kaštel Starom, gdje je tradicionalno održan i prigodni program.

Mnogobrojni  junaci iz bajki i likovi iz bogate dječje mašte, od malih princeza, vila, robota i Zorroa do Štrumpfova, djeci omiljenih Zdravoljubaca, Domaćih iz Šume Striborove do Petra Pana i izgubljene djece, prodefilirali su tako rivom u pratnji svojih učiteljica i odgojiteljica iz osnovnih škola i dječjih vrtića.

U dugačkoj povorci, sastavljenoj od čak 26 točki, našli su se i razigrani leptirići, stanovnici zoološkog vrta i cvjetne livade, cirkusanti, roboti, dvorske lude, mali bubnjari, vrtlari i slikari, ali i perilice rublja s porukom kako se šporki jezici ne mogu oprat, neki novi kaštelanski bazeni kao i točka izvrnuto-obrnuto, u kojoj su tete i mališani nakratko zamijenili uloge te brojne druge.

Uz pjesmu, ples i slatke krafne, bez kojih poklade ne mogu proći, djeca su na koncu osudila i glavnog krivca za sve svoje nedaće u prošloj godini. Za razliku od prošlogodišnjeg krnje, koji je podigao poprilično prašine, male su maškare za sve ovog puta okrivile - petardu. A zašto je kriva? Jer je vrlo živa i jer se dica i bez petardi lipo moredu igrat. Ali i za još puno toga šta se događa u njihovim familijama, zaključile su maškarice, pa i zato šta je babu Zorku uvatija bis, a pape Žare osta bez prsta dok je bija mali, šta je nesta pas Žućo koji i dan danas fali, striko Pero zbog nje dobija PTSP, ali i šta umisto škole za život imaju život za školu, pa slušaju Beethowena i Mozarta, a tili bi Jolu.

-Ča nan to dajete umisto Ježeve kućice i MalikaTintilinića, ma vratite nan ditinjstvo jer mi smo ipak mala ljudska bića! – poručile su na koncu male maškare.

Foto: Luka Ištuk

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij