hren
 

Četvrtak je posljednji dan klimatološke zime, a na kraj kalendarske zime trebat ćemo pričekati 20. ožujka u 21:58 

Protekli dani samo su potvrdili ispravnost izreke “veljača prevrtljača”. Još prije nekoliko dana u Dalmaciji se mjerilo do proljetnih 20 Celzijevih stupnjeva, a u subotu smo gledali apokaliptične prizore ledene bure koja ruši sve pred sobom, zaleđene fontane čak u Splitu… 

U novom tjednu neće se dogoditi ništa slično. Većinom će biti stabilno uz obilje sunca, a i temperature zraka bit će u porastu. Iako će dominantan vjetar biti bura, on neće biti ni blizu snažan kao u dane vikenda za nama. Iako će tjedan proći skoro bez ikakvih meteoroloških iznenađenja, počinje brinuti da prave kiše sljedećih desetak dana nema na vidiku. Ovaj dio godine nije poznat po suši, a posljednja kiša je pala prije točno dva tjedna.

Četvrtak je posljednji dan klimatološke zime, a na kraj kalendarske zime trebat ćemo pričekati 20. ožujka u 21:58.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjerena bura koja će mjestimice biti jaka, a uglavnom su podno Biokova mogući olujni udari. Vjetar će navečer oslabiti. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2°C ponegdje u Zagori do 6°C ponegdje na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 7 do 14°C.

Djelomično sunčano i suho bit će tijekom utorka. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Jutro će biti prohladno, u Zagori uz slab mraz. Najviše dnevne temperature u osjetnom porastu i bit će većinom od 14 do 19°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjerena tramontana koja osobito na moru može imati jake udare. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

Četvrtak donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro tiho ili slaba bura, danju će zapuhati slab jugozapadnjak. Jutro će biti malo hladnije pa će u Zagori ponovno biti mraza. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

Petak donosi stabilno vrijeme uz dosta sunca. Navečer je moguće umjereno naoblačenje, tek ponegdje uz pokoju kišnu kap. Tiho ili slab vjetar južnih smjerova. Bit će neznatno toplije u odnosu na četvrtak.

Još u početku subote može biti promjenjive naoblake, a onda će danju prevladavati sunčano. Ujutro tiho, popodne je moguća umjerena bura. Najviše dnevne temperature većinom do 13 do 18°C.

Sunčano će biti tijekom nedjelje u kojoj će vjetar biti slab ili će prevladavati tiho. Jutro i večer malo svježiji, danju bez veće promjene u odnosu na subotu.


Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: