hren
 

ODRŽAN PROGRAM „ GRADU S LJUBAVLJU“
Članovi SAU Putalj u četvrtak su u kino dvorani u Sućurcu organizirali glazbeno- scenski program pod nazivom „Gradu s ljubavlju“, zajedno sa svojim gostima, plesnim klubom Clique iz Splita, solinskim Bubamarcima i  kazalištem Škatula, te djecom iz sućuračke osnovne škole i vrtića.

U ovoj tradicionalnoj dječjoj zabavi, koju su posvetili svome Gradu, nastupilo je preko 150 djece zajedno sa svojim voditeljima, a i ovaj puta za scenografiju i kostimografiju se pobrinula Lucija Jagnjić.

-U sklopu obilježavanja Dana Grada, naša udruga se uključila u tu proslavu. Pripremili smo jedan cjelovečernji program od sat vremena. Sudjeluju djeca naše udruge, pet grupa iz  plesne skupine, dramska skupina i imamo goste iz plesnog kluba Cliqua iz Splita, djecu iz naše osnovne škole i vrtića, solinske Bubamarce i dječje kazalište Škatula, a nastupit će i KUD Putalj sa malim folklorom. Jedan šaroliki i raznovrsni program- istaknula je Radojka Jurčević,predsjednica SAU Putalj.

- Četvrtu godinu organiziramo ovu priredbu, tako da smo već uhodani, gosti nam se veoma rado odazovu, a uz sve ove naše voditelje plesnih i dramskih skupina, gospođa Lucija Jagnjić je zaslužena za scenografiju i kostimografiju. Sve ostale popratne stvari uspijemo odratiti malo uz pomoć djece, malo uz pomoć njihovih roditelja – zaključila je Jurčević.

Večer je osmišljena na način da su se plesne i dramske skupine predstavljale kroz Malu kaštelansku televiziju u emisiji „Gradu s ljubavlju“, koje su vodile Matea i Domina. Na samom početku nastupili su dječja skupina škole folklora KUD-a Putalj uz njihovu voditeljicu Karlu Kapov, a izveli su Škatule batule te oni najmanji, vrtićka plesna skupina, Sandre Bonacin koji su plesali uz latino ritam.

Imali smo priliku vidjeti sasvim drugačiju štoriju o vuku i sedam kozlića u izvedbi učenika drugih razreda OŠ kneza Mislava, koje su napisale Emira Glavina i Rea Antolić, a pripremila ih je učiteljica Nada Šunjić. Potom je zaplovila brodom druga vrtićka skupina Sandre Bonacin.

Zahvaljujući dramskoj skupini SAU Putalj i njihovoj voditeljici Jeleni Elez prikazana je kaštelanska povijest u igrokazu Maje Alfirević. Pod dirigentskom palicom učiteljice Antonije Visković, Mali glazbenici su izveli „Lipa je ova domaja naša“, a zaplesali su i Mali banditi iz splitskog plesnog studia Clique čiju su koreografiju pripremile njihove voditeljice Vedrana Grčić i Katarina Botica.

Izveden je i televizijski prilog o tome ima li posla u Kaštelima i kako kaštelani provode dane. Tako je voditeljica Domina prošetala Kaštelanskom rivom i zaustavila nekoliko slučajnih prolaznika.

Na temu mora i ljeta predstavili su se solinski Bubamarci uz voditeljice Mirnu Marijaš i Ninu Sesartić. A tužni i veseli list su nam prikazali u svom igrokazu djeca dječjeg kazališta Škatula uz njihovu voditeljicu Ljiljanu Garbati. Bila je to večer u kojoj se plesala Copacabana te Witch doktor i Roboti koju su izvela djeca uz voditeljicu Slavicu Jurčević.  Prikazani su i igrokazi „Priča o moru“ te „Kako se Rokova baba snalazi u doba digitalizacije“. Večer je završena uz ples i pjesmu „Život nije siv“ uz Antonelu Božić i plesnu skupinu koju je pripremila Sandra Bonacin.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij