hren
 

SUĆURAŠKI KRNJEVAL
Pobrinule su se sućuračke maškare da njihov slavljenički 20. Sućuraški krnjeval  ove godine dobije i više nego dovoljno medijskog prostora, ali prije svega oduševi publiku koja ih je pratila od Pilane do rive te izazovu razočaranje kod onih koji im se nisu pridružili već ostali doma. Tako su članovi KPU Kampanel u subotu  priredili pravo karnevalsko ludilo u svom mjestu, a sve što je prikazano navelo je brojnu publiku na smijeh i suze, a bilo je tu svega.

Uvijek otkačena ekipa Kampanela dovela je tako u Sućurac predsjednicu Kolindu i cijeli kolorit dodjele medalja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji pa se tu našao dio hrvatske reprezentacije i manji dio francuske reprezentacije, Putin i Macron, držač kišobrana i mnogi drugi, a svi su imali priliku osjetiti s kakvim emocijama predsjednica dijeli poljupce i koliko  joj je stalo do pehara, koji je, unatoč njenim nastojanjima, završio u Francuskoj.

U Sućurac su ovog dana, s ciljem širenja bratstva i jedinstva,  stigli i vaterpolisti Crvene zvezde, a kako bi se obranili od napada Torcidaša, jedni su bježali dok je Aleksandro  bio primoran, nakon splitske rive, izmjeriti temperaturu mora i u Kaštelanskom zaljevu, a sve uz zvuke ritma Zvezdine navijačke pjesme i Banov buć, bać, boć.

Posebno veselo bilo je i  dolaskom gostiju Poklada iz Donjih Kaštela, koji su u Sućurac premjestili Markov trg i guske u magli koje se tamo nalaze. S njima su stigli i Milorad Pupovac te Andrej Plenković.  Prvi je svirao, drugi je plesao, a na zvuke Užićkog kola  zaplesali su i pripadnici hrvatske svečane garde.

Sućurani i prijatelji imali su priliku prvi pozdraviti i konvoj kineskih kamiona s građevinskom mehanizacijom te radnicima, koji su došli graditi tunel kroz Kozjak. Prema svemu sudeći, radovi će teći bez problema, jer su upravo sućuračke maškare dobile zaduženje nadzora nad radovima.

Karnjevalska povorka 20. Sućuraškog krnjevala, osim ovih točaka koje su izazvale salve smijeha, dovela  je u Sućurac, unatoč svemu i Kambelovčane, koji su u kočiji uz kraljicu Sućuraškog krnjevala Majdu Ban, vozili i kaštelanskog gradonačelnika Denisa Ivanovića te pročelnicu Sandru Zokić. Nastupile su i Kaštelanske mažoretkinje te stotinjak djece iz dječjih vrtića, među njima crnci iz dječjeg vrtića Sunce moje malo, klaun Pjer iz vrtića Neven te mali znanstvenici iz Maginje. Učenici škole Kneza Mislava predstavili su se s točkama Mali matematičari, Ronioci, Stari Rimljani, Družba Pere Kvržice, dok su članovi SAU Putalj, udruge KOM-a i KUD-a Putalj na rivu sa Pilane stigli kao ovčice, Mašokraft i Luna Park.

Uz goste iz KKU Poklade, u povorci su gostovali i solinski Cirimigini, Omiški gusari te maškare udruge Rašpin jute iz Trogira.

Bilo je tu i nekoliko zanimljivih interno mašogradskih točaka pa je tako zabilježeno i „Epurr si muove“, odnosno izgradnja kuće, dugo sanjani san njihovog sumještanina, čiji se svaki pomak u izgradnji prati na društvenim mrežama.  Ni ovaj krnjeval nije mogao bez dugogodišnje kraljice krnjevala gospođe Lele i njenog mogućeg odlaska u Irsku po novu nogu. Žuti, Đemo i Frane uvijek atraktivni, a publika je vidjela  i kako izgleda „Arbajtovanje u Dojčlandu poslin “  te falše diplome.

A na kraju povorke, kako to uvijek biva, išao je glavni krivac za sve što je Sućurane živciralo, ljutilo, zbog čega su se smijali od muke i plakali još od prošlog krnjevala, a ovaj put ta je „čast“ pripala liku Milorada Pupovca koji se nikako odlučiti „malo jesam, malo nisan“.

E kad je bilo već tako, na kraju krnjevala maškare su ga osudile i od njega je ostao tek dimni trag poviše sućuračkog Velikog mula.

Sve što se u Sućurcu događalo ovog dana, na najbolji mogući način zaključeno je maskenbalom u šatoru na Sokolani, na kojem je nastupio Dražen Zečić.

Nitko nema dva života pa nemam ni ja.... pjevali su Sućurani i njihovi gosti do dugo u noć i puni emocija završili i ovaj mašogradski krnjeval.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij