hren
 

MAKEDONSKI MEĐUNARODNI KARNEVAL
Iako su maškarana događanja u Kaštelima završila prije tjedan dana, devetero članova KKU Poklade iz Donjih Kaštela priliku za nastup pod maskama imali su proteklog vikenda na 18. međunarodnom  karnevalu Pročka u makedonskom Prilepu.

Maškare iz Poklada u Prilep su otišle na poziv organizatora karnevala, udruge "Prilepski Mekkari" i to „Neslužbenim posjetom hrvatske delegacije Makedoniji“ pa je tako ulicama Pilepa prošao i premijer Andrej Plenković te hrvatska počasna garda.
Prilepski karneval okupio je više od tisuću sudionika u 45 grupa, od čega je dvadesetak grupa doputovalo iz neke od drugih zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Srbije ili Bugarske.
Kako navode makedonski mediji, svečanosti otvaranja glavnog defilea ove nedjelje nazočili su i predsjednik FECK Europe Lars Algel, kao i nekoliko predstavnika Federacije karnevalskih gradova.
U nizu izjava, koje su makedonski novinari zabilježili na ovom karnevalu je i izjava Kaštelanina Ante Šuška.
Imamo karnevalsku udrugu koja je jedna od najstarijih na Balkanu, sa 206 godina tradicije. Danas smo ovdje doveli hrvatskog premijera  - kazao je Šuško, dok je premijer naveo kako hrvatska delegacija u Makedoniju nije došla širiti bratstvo i jedinstvo nego se dobro zabaviti.

Boravak u Makedoniji donjokaštelanske maškare iskoristile su i za kratak posjet Ohridu i Bitoli, ali i druženje s gradonačelnikom Prilepa Ilijom Jovanoskim, kojem su tom prigodom uručili nekoliko kaštelanskih suvenira.

Foto: KKU Poklade


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij