hren
 

NATJEČAJ ZA REALIZACIJU PROGRAMA NA POBOLJŠANJU KVALITETE ŽIVOT
Splitsko-dalmatinska županija  raspisala je Natječaj za financiranje projekata udruga od općeg značaja, kojim poziva sve udruge čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice, a kojima je financijska pomoć potrebna u realizaciji projekata iz područja djelovanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata, demokratske i političke kulture, duhovnosti, gospodarstva, hobističkih i socijalnih djelatnosti, kulture i umjetnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, obrazovanja, znanosti i istraživanja, održivog razvoja, sporta, tehničke kulture, zaštite zdravlja, okoliša i prirode,  zaštite i spašavanja te ostalih područja djelovanja, da se prijave kako bi ostvarile pravo na financiranje .

Kako se navodi, korisnicima može biti odobrena financijska potpora za isti program, odnosno projekt samo od strane jednog upravnog odjela Županije, a projekti za koje se mogu tražiti sredstva su koncerti, izložbe, turniri, smotre, manifestacije, radionice, tribine, skupovi, simpoziji, akcije čišćenja okoliša, humanitarne i tradicijske priredbe, kazališne predstave, sajmovi, obilježavanje obljetnica, tiskanje knjige, izrada spomen obilježja i tome slično. 

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju udruge koje ispunjavaju uvjete u skladu s odredbama koje se nalaze u Uputama za prijavitelje, a za financiranje ovih projekata osigurana su sredstva u iznosu od 800 tisuća kuna,  s tim da je najmanji iznos traženih sredstava za financiranje 2 tisuće, a najveći 30 tisuća kuna.

Prijave trebaju sadržavati Obrazac za prijavu projekta, Obrazac proračuna projekta, Izjave o partnerstvu, ako je primjenjivo, te Obrazac Izjave o podmirenju obveza. Također je potrebno priložiti i ispise elektronske stranice iz Registra udruga RH sa svim podacima udruge ili izvadak iz drugog odgovarajućeg registra kao i elektronske stranice iz Registra neprofitnih organizacija Ministarstva financija RH. Priložiti se mogu, kao neobvezni dijelovi prijave, i opisi do sada  realiziranih projekata s kopijama novinskih članaka, fotografija, publikacija i tome slično.

Natječaj je otvoren dok se ne utroše sva planirana sredstava, najkasnije do 1.studenog ove godine, a zainteresirane udruge prijave trebaju dostaviti preporučeno poštom na adresu: Splitsko–dalmatinska županija, Upravni odjel zajedničkih poslova, uz naznaku  „Prijava za financiranje projekata udruga od općeg značaja za Splitsko-dalmatinsku županiju“, Domovinskog rata 2,  21 000  Split ili osobno u pisarnicu Splitsko-dalmatinske županije na istoj adresi.

Nepotpune prijave neće se razmatrati, a sve dodatne informacije  vezane uz ovaj Natječaj mogu se dobiti i slanjem upita na adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Odluku o odabiru prijavljenih programa donosi Župan na prijedlog Povjerenstva za ocjenu prijava, a popis odabranih projekata biti će objavljen na web stranici Splitsko-dalmatinske županije.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. Tekst Natječaja (32 KB)
2. Upute za prijavitelje (81,5 KB)
3. Opisni obrazac prijave (71,5 KB)
4. Obrazac proračuna projekta (40 KB)
5. Izjava o podmirenju obveza (21 KB)
6. Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja (11,58 KB)
7. Izjava o partnerstvu (19 KB)
8. Obrazac opisnog izvještaja projekta (49 KB)
9. Obrazac financijskog izvještaja projekta (40,5 KB)
10. Ugovor - ogledni primjer (9,59 KB)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij