hren
 

Iako će se danas osjetno zahlađenje osjetiti u unutrašnjosti zemlje, u dalmaciji će se pad temperature zraka ovih dana jedva osjetiti.

Na samom smo kraju kalendarske zime. Klimatološko proljeće počinje u srijedu, 20. ožujka, u 22 sata i 58 minuta. Iako će se danas osjetno zahlađenje osjetiti u unutrašnjosti zemlje, gdje su temperature zraka jučer dosezale čak 25 Celzijevih stupnjeva, u Dalmaciji će se pad temperature zraka ovih dana jedva osjetiti.

Danas će biti umjereno do znatno oblačno, tek mjestimice uz slabu kišu koja je izglednija na sjeveru Dalmacije. Puhat će umjereno do jako jugo. Navečer će na sjeveru Dalmacije zapuhati umjerena i pojačana bura. Od jutra toplo, najviše dnevne temperature zraka od 13 do 18°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će u utorak. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Bura će se tijekom dana proširiti na cijelu Dalmaciju, a jaka će biti samo na sjevernom dijelu. Najviše dnevne temperature većinom od 11 do 16°C, u Zagori i malo hladnije.

U srijedu još samo u početku može biti malo kiše, na Dinari i Kamešnici snijega. Ostatak dana pretežno sunčan. Puhat će umjerena, na sjeveru Dalmacije i jaka bura. Najviše dnevne temperature od 12°C ponegdje u Zagori sjeverne Dalmacije do 22°C na jugu Dalmacije.

Četvrtak i petak donose pretežno sunčano vrijeme uz slabu do umjerenu buru. Jutra i noći malo hladniji, danju toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 22°C. U dane vikenda pretežno sunčano. Noću tiho, a danju umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada. Danju još toplije, pa će najviše dnevne temperature biti većinom od 18 do čak 24 stupnja.

U dane vikenda pretežno sunčano. Noću tiho, a danju umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada. Danju još toplije, pa će najviše dnevne temperature biti većinom od 18 do čak 24 stupnja.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: