hren
 

Umažanka Tea Čizmić Mesarić pokrenula je online akciju „PROMijeni me“. Radi se o prikupljanju odjeće i obuće za maturante koji si ne mogu priuštiti odjeću za maturalnu večer (ili samo ne žele da njihovi roditelji bankrotiraju), a kako bi ipak sudjelovali u najvažnijoj večeri do sada - onoj maturalnoj.

Naziv „PROMijeni me“ dolazi od engleske riječi „Prom“ (maturalna večer) i glagola „promijeniti“ što se odnosi na ma promjenu vlasnika stvari (haljina, cipela, torbica…)

Kako kaže, pokrenula je ovu inicijativu zato što vjeruje da svi mi imamo sve, netko ima viška, netko manjka, ali pametnijom raspodjelom možemo postići da nitko ne oskudijeva. -Prošle godine sam vidjela jednu objavu u kojoj su se poklanjale cipele za maturanticu, pa sam došla na ideju da sljedeće godine ja pokrenem nešto slično.  Tako je sve i započelo - objavila sam svoje 3 haljine i jedne cipele, a kasnije sam nadodala još nekoliko haljina i cipela, veli Tea.

Sve se odvija na sljedeći način:

1.Donatori pošalju fotografije predmeta koje žele donirati.

2.Fotografije se objave na FB stranici akcije

3.Maturant/ica odabere željeni predmet (komentarom ili u inboxu).

4.Spajaju donatore i maturante, kako bi donatori direktno poslali maturantima predmet/e.

Inicijativa traje tek tjedan dana i do sada su prikupljena 34 predmeta, a posebno su, kažu, sretni što su već uspjeli spojiti 2 maturantice i donatorice.

Ono što ih je dodatno ganulo je gesta jedne drage djevojke s područja Pule koja je odlučila pokloniti 2 šminkanja za maturalnu večer.

Dragi Kaštelani uključite se i vi u ovu inicijativu koja se odvija putem Facebook stranice https://www.facebook.com/promijeni.me/


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul