hren
 

NEMA NAKUPLJANJA RAČUNA
Iako su se mnogi Kaštelani zabrinuli što im na kućne adrese nisu još stigli računi za odvoz smeća, strahujući pri tome da će morati platiti račune za više mjeseci odjednom, razloga za brigu o nakupljanju računa nema, jer su ovih dana svim kaštelanskim korisnicima iz tvrtke Zeleno i modro upućene uplatnice za mjesec veljaču.

 - Zeleno i modro je 20. ožujka  uputilo račune za usluge odvoza miješanog komunalnog otpada za mjesec veljaču, na adrese građana Kaštela. Računi već stižu i trebali bi doći svim korisnicima u nekoliko sljedećih dana. Prema tome, korisnicima neće doći račun za više mjeseci odjednom, nego će dolaziti mjesec po mjesec. Istina je da ovaj mjesec računi malo kasne ali to je zbog toga što je ovo bio prvi obračun pa je trebalo malo duže vremena nego što će inače trebati. Ubuduće će računi za odvoz otpada stizati početkom mjeseca za prethodni mjesec – informirao nas je direktor komunalne tvrtke Zeleno i modro Alen Lučić.

U tvrtki Zeleno i modro nisu imali lagan posao formiranja računa jer s mnogih adresa nisu dobili očitovanja građana o točnosti podataka u izjavi o korištenju ove usluge. Dio građana, kod kojih nije bilo različitosti u službenim i stvarnim podacima, izjave koje su početkom godine dobili na svoje adrese nisu trebali vraćati, no dio građana obvezu vraćanja izjava s ispravljenim podacima, jednostavno je zanemario.

- Veliki broj građana Kaštela, na čije adrese smo uputili Izjave o načinu korištenja javne usluge, nije  se očitovao. S obzirom da su građani grada Kaštela uz Izjavu dobili i dodatak Izjavi u kojemu  piše  da je „Korisnik usluge  dužan davatelju usluge vratiti dva primjerka potpisane Izjave u pisanom obliku u roku od 15 dana od zaprimanja iste. U protivnom se smatra da je korisnik usluga suglasan s prijedlogom davatelja usluga“, svim građanima Kaštela koji su dobili Izjave, a nisu se očitovali na iste, napravljen je obračun prema podacima koje je davatelj usluge dao kao prijedlog.
Također napominjemo da sve Izjave koje su vraćene neovjerene ili s nejasnim popratnim napomenama uz koje nisu dostavljeni obavezni prilozi, koji su također navedeni u dodatku uz Izjavu, su ostale nepromijenjene u bazi podataka davatelja odnosno obračun im se napravio po podacima koje je davatelj usluge dao kao prijedlog – navodi Lučić, ali naglašava da još uvijek postoji mogućnost da se podaci isprave.

- Građani koji se još uvijek nisu očitovali na svoje Izjave, platit će račune za veljaču, a ukoliko su im podaci koje je davatelj usluge dao kao prijedlog netočni, uvijek se mogu očitovati na Izjavu i ispraviti podatke. Nakon što zaprimimo Izjavu, podaci  će biti ispravljeni u bazi podataka te će im se obračun za naredna razdoblja raditi prema ažuriranim podacima.
Moramo naglasiti da što se tiče netočnih podataka u Izjavi,  korisnik javne usluge, pod kaznenom i materijalnom odgovornošću,  svojim potpisom jamči za točnost i istinitost svih podataka koji su navedeni – zaključio je direktor Lučić.

Kako vidimo straha za gomilanje računa nema, kao ni brige za mogućnost ispravljanja netočnih podataka po kojima se računi formiraju. No, prema prvim reakcijama onih koji su račune već dobili, brigu će mnogima izazvati iznos koji će morati platiti za odvoz svog smeća s kaštelanskih ulica.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij