hren
 

AKCIJA U TIJEKU
Tijekom mjeseca travnja prodajom uskršnjih proizvoda u prodajno- trgovačkom centru Mall u Splitu, prikupljaju se sredstava za humanitarnu akciju „Dom nakon doma“, koju provodi  udruga ACT Hrvatska  u suradnji s glazbeno-scenskom udrugom Kaštelansko kazalište i Gradskim kazalištem lutaka te pjevačkim društvom Marjan, a namijenjena su za pomoć djeci nakon izlaska iz Centra za pružanje usluga u zajednici Split koji je usmjeren na djecu i mlade s poremećajima u ponašanju i osobnosti.

Kako često roditeji nisu u mogućnosti prihvatiti skrb o mladima koji navrše 18 godina i koji su izgubili  pravo na smještaj u Domu., ti mladi ljudi postaju beskućnici, iako mnogi od njih još ni školovanje nisu završili.

- Cilj akcije „Dom nakon doma“ je prikupiti sredstva za tri štićenika Centra koji uskoro kreću u samostalnost te im omogućiti pristojan početak novog života, a kako bi ujedno bili sklonjeni s ceste i spašeni od beskućništva. Sredstva će biti namijenjena plaćanju stanarine za tri mjeseca te osnovnim potrepštinama. Ova djeca nemaju nikog svog tko bi im pružio utočište i pomogao da se uključe u život lokalne zajednice. Njihove sudbine ovise o ljudima dobra srca koji zajedno mogu spasiti mlade od najgore sudbine beskućništva, pred kojom institucije zatvaraju oči – kažu organizatori akcije.

ACT fondacija, Kaštelansko kazalište, Gradsko kazalište lutaka te pjevačko društvo Marjan, u ovoj akciji udružili su svoja znanja, talente, vrijeme i humanost te će kroz niz programa nastojati sakupiti sredstva potrebna za ostvarenje cilja.
Osim prodaje uskršnjih proizvoda u splitskom Mallu i ostalog,  dio akcije održat će se u svibnju u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću.

Kako je planirano, 11. svibnja zainteresirani će moći sudjelovati na javnom satu Škole glume Kaštela, nazočiti nastupu pjevačkog društva Marjan te predstavi „Domaši“ Gradskog kazališta lutaka. Tijekom tih događanja na ulazu će se odvijati prodajni sajam s rukotvorinama brojnih udruga i kreativaca, a prihod od prodanih rukotvorina namijenjen je navedenim štićenicima Centra.
Prikupljanje sredstava u Kulturnom centru nastavit će se  i 25. Svibnja, kada u organizaciji udruge Dea Dia Dance koju vodi Marina Kuzmanić, slijedi niz plesnih radionica i zumba party.

Svi oni,  koji žele donirati sredstva za ovu akciju, to mogu učiniti i uplatom na račun HR2823400091511000541.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij