hren
 

BOGATSTVO NA JEDNOM MJESTU
Kaštela su često mnogima inspiracija, pjesnicima, književnicima, skladateljima, slikarima. Kaštelansko prirodno, kulturno i povijesno bogatstvo ovjekovječeni su na brojnim fotografijama, filmovima, video uradcima i često služe kao turistička i kulturna promocija grada na obali Kaštelanskog zaljeva. No, fotografije, videa, slike ili pjesme Kaštela, ponekad nastanu i za svoju dušu, bez nekog konkretnog autorskog cilja, a upravo takva je i jedna video razglednica Kaštela, objavljena ovih dana na You tubeu.

A tu video razglednicu potpisuju dvojica imenjaka, fotograf Portala grada Kaštela Luka Ištuk i njegov prijatelj Luka Grgić, koji se, osim fotoaparatom, često znaju „poigrati“ i video kamerom te montažom.

- Ovaj smo video napravili za svoj gušt, a donosi Kaštela i mali dio njihove ljepote, među kojom su i neke povijesni elementi i povijesne priče. Iako su te povjesne priče stvorili ljudi, koji su ipak najveće bogatstvo ovog grada, odlučili smo se za snimku bez ljudi u krupnom planu. Naglasak je bio na posebnosti Kaštela, grada u kojem na određenom prostoru, na jednom mjestu imamo i more i planinu, povijesne jezgre i modernu arhitekturu, maslinike te vinograde i industriju...  Video smo započeli sa starim renaultom četvorkom koji se spušta od Malačke prema Kaštelima,  čime naglašavamo kako stare stvari imaju tu neku dušu, na što često zaboravljamo u svakodnevici – kazali su Ištuk i Grgić.

Kako izgledaju Kaštela, prikazana u tri minute ovog videa pogledajte sami.


KOMENTARI: